Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη απέστειλε ο δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του ΔΣΡ Κώστας Σαρής, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο τις προσλήψεις δύο δικηγόρων ως ειδικών συνεργατών του, ενώ σκωπτικά αναφέρεται και στην πρόσφατη απαγόρευση εισόδου στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου στο γραφείο του σε σύσκεψη παρουσία του Γ.Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Π. Αλεξανδρή.

Μάλιστα ο κ. Σαρής καυτηριάζει επί του θέματος ότι το Δημαρχείο δεν είναι το σπίτι του Δημάρχου, αλλά υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Αναλυτικά ο κ. Σαρής αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε Ρόδου

Είχα διαβάσει στο φύλλο της 25ης Φεβρουαρίου 2021 της ημερήσιας εφημερίδας «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ», ότι θα προσλάβετε δύο δικηγόρους ως ειδικούς συνεργάτες ενώ δικαιούσθε 11 ειδικούς ή επιστημονικούς συμβούλους-συνεργάτες (εκ των οποίων καλυμμένες είναι οι 8 θέσεις).

Θέλησα δε να τοποθετηθώ επί των ως άνω αναφορών της εφημερίδας και συγκεκριμένα για ποιο λόγο να παραμένουν κενές οι 3 από τις 11 θέσεις  των συμβούλων.

Νομίζω ότι δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε σωστό, να ξενυχτάτε σχεδόν κάθε μέρα προκειμένου να ανταποκρίνεστε στα καθήκοντα τα οποία σας ανέθεσε ο Ροδιακός λαός και να μην προσλάβετε και τους άλλους 3 συμβούλους για να μην κουράζεσθε τόσο πολύ.

Αποφεύγω όμως να σας επισκεφτώ προσωπικά αν και επιβάλλεται, διότι αφενός μεν δεν γνωρίζω ποια ώρα θα με δεχόσασταν, διότι εγώ κοιμάμαι ενωρίς και αφετέρου δεν γνωρίζω αν πραγματικά θα με δεχόσασταν προκειμένου να σας αναπτύξω κάποια θέματα ή θα απαγορεύατε δια της ιδιαιτέρας σας την είσοδο μου στο γραφείο σας, πράγμα το οποίο δεν δικαιούσθε να πράξετε, διότι το Δημαρχείο είναι Υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των δημοτών και δεν είναι το σπίτι σας.

Το δεύτερο θέμα είναι ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι για την πλήρωση των δύο θέσεων της ειδικότητας ΠΕ Νομικών-Δικηγόρων, ο ένας τουλάχιστον βαθμού παρ’ Εφέταις  και ένας τουλάχιστον βαθμού παρά Πρωτοδίκαις, η επιλογή σας θα έχει ως μοναδικό  κριτήριο την αξιοκρατία και όχι τις φιλικές σχέσεις που έχετε  με δικηγόρους.

Βέβαια για τα αξιοκρατικά κριτήρια ο μόνος αρμόδιος του οποίου πρέπει να ακούσετε την γνώμη είναι ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος. Βέβαια προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ούτε για τον εαυτό μου, ούτε για κανέναν άλλο συνάδελφο ενδιαφέρομαι.

 

Ρόδος, 1 Μαρτίου 2021

Κωνσταντίνος Σαρής

Δικηγόρος

 1,190 total views,  2 views today