Για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας ενόψει εκλογών, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. και πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη στο Πρώτο Πρόγραμμα, αναφορικά με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της βουλής για την υγεία.

Με πολιτικά πορίσματα δεν παραπέμπονται στη δικαιοσύνη οι άνθρωποι, τόνισε ο βουλευτής και αυτό το πόρισμα δείχνει την αντίληψη και το κλίμα με τα οποία θα πάει η κυβέρνηση στις εκλογές.

Αυτό δε σημαίνει ότι η δικαιοσύνη δεν κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της και πολύ θα κάνει να ενεργοποιείται σε περιπτώσεις ατασθαλιών, πρόσθεσε.

Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε επίσης στην άδικη στοχοποίηση συλλήβδην της παράταξής του για σκάνδαλα που αγγίζουν πρόσωπα του παρελθόντος, κάτι που, όπως είπε, δημιουργεί πρόβλημα συνειδησιακό. Πρόσθεσε δε ότι, στην προσπάθεια αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών επί το αυστηρότερο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, όλοι ήταν απέναντι και δεν ψήφιζαν.

Τέλος ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης που προτείνει η κυβέρνηση υπό τον όρο ότι η συζήτηση θα γίνει με τη δέουσα σοβαρότητα και όχι για επικοινωνιακούς λόγους.

 422 total views,  2 views today