Αισιόδοξος για την πορεία της τουριστικής κίνησης, δήλωσε στον sky ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Ταρασλιάς, εκτιμώντας ότι θα έχουμε επιμήκυνση του τουρισμού μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου στο νησί.

Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από μέσα ενημέρωσης για αναχρονιστικές τακτικές ως προς την υποδοχή των πρώτων τουριστών στο αεροδρόμιο με παραδοσιακούς χορούς και γλυκά, ο κ. Ταρασλιάς σχολίασε ότι «λαός που χάνει τη μνήμη του, ξεχνώντας τις παραδόσεις του, είναι καταδικασμένος».

“Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει. Εμείς προχωράμε και μας ενδιαφέρει να ανοίξει και να πάει καλά η σεζόν. Η οικονομία δεν αντέχει άλλο. Ούτε στη χώρα μας, ούτε στην περιοχή μας”, όπως είπε.

Παράλληλα ο κ. Ταρασλιάς αναφέρθηκε στις πρώτες αφίξεις των ξένων επισκεπτών στη Ρόδο, λέγοντας ότι οι περισσότερες πτήσεις ήταν από το Ισραήλ και με αυξημένες πληρότητες last minute, αφού για παράδειγμα σε αεροσκάφος που είχε προκρατήσεις για 120 θέσεις, τελικά ήρθε με 180 επιβάτες. Όπως είπε, χθες σημειώθηκαν πολύωρες καθυστερήσεις στις αφίξεις των περισσοτέρων πτήσεων από το αεροδρόμιο Ben Gourion προς Ρόδο, λόγω των ρουκετών που εκτοξεύονταν στην περιοχή του Τελ Αβίβ, πλην της εταιρίας EL AL που έκανε και “ποδαρικό”, προσγειώνοντας το πρώτο αεροσκάφος στο “Διαγόρας”.

Επιπλέον ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό πως φέτος ανοίγουν όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες τους στη Ρόδο οι μεγάλοι όμιλοι και μάλιστα για τον Ιούνιο φαίνεται πως θα υπάρχει και πληρότητα που θα αγγίζει το 80%.

 564 total views,  2 views today