Σφόδρα ενοχλημένοι είναι οι δικηγόροι της Ρόδου, μετά την πρωτοφανή ενέργεια του Δημάρχου να αποκλείσει από τη χθεσινή σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βασίλη Περίδη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Αλεξανδρή.

Η πρόκληση χωρίς λόγο, κατά την επίσκεψη του Γ.Γ., για να συναντηθεί με τον κ. Καμπουράκη, άφησε άναυδο τον κ. Περίδη, αφού του απαγορεύθηκε η είσοδος στη σύσκεψη, όταν η γραμματέας του Δημάρχου του είπε ότι ο κ. Καμπουράκης έδωσε εντολή να μην περάσει στο χώρο, όπως αποκάλυψε χθες ο sky. Σημειώνεται ότι ο κ. Περίδης, εκπροσωπώντας θεσμικά τους δικηγόρους, ήταν μαζί με τον κ. Αλεξανδρή και τον βουλευτή κ. Παππά στις επισκέψεις στο Δικαστικό Μέγαρο.

Λάβρος εναντίον του Δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη ήταν μιλώντας στον sky ο κ. Περίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτές οι πρωτοφανείς ενέργειες, θυμίζουν άλλες εποχές, με απαράδεκτες συμπεριφορές και νοοτροπίες, απαξιώνοντας το θεσμικό ρόλο και προσβάλλοντας σύσσωμο τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος ούτε φιμώνεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε απειλείται. Εμείς δε θα ανεχθούμε προσβλητικές συμπεριφορές προς τους συναδέλφους μας απ’ όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες διχάζουν τους πολίτες», επισήμανε φανερά οργισμένος για την αντιμετώπιση του έτυχε χθες από τη γραμματέα του δημάρχου που του απαγόρευσε την είσοδο στο χώρο, ενώ ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση στο δημαρχιακό μέγαρο στις 12 το μεσημέρι.

Επιπλέον ο κ. Περίδης τόνισε ότι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης προσκλήθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και οι λύσεις που προτάθηκαν, ήταν προτεινόμενες από τους δικηγόρους. «Να μην βγαίνουν και πανηγυρίζουν ότι έδωσαν λύσεις. Τον κ. Αλεξανδρή τον προσκαλέσαμε εμείς. Ήταν φιλοξενούμενος μας και οι λύσεις που προτάθηκαν, είχαν προταθεί από μας…», είπε επιπροσθέτως.

Καταλήγοντας ο κ. Περίδης τόνισε ότι οι δικηγόροι μετά την απαξιωτική συμπεριφορά του θεσμού από τον πρώτο πολίτη του νησιού, είναι σφόδρα αγανακτισμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

 1,360 total views,  6 views today