Αυξάνονται καθημερινά οι όγκοι σκουπιδιών στη Ρόδο, αφού η διαδικασία επιλογής της εταιρείας που θα αναλάβει την αποκομιδή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σωροί σκουπιδιών χθες τόσο στην πόλη όσο και σε τουριστικά σημεία του νησιού. Την άποψη ότι αυτές τις άσχημες εικόνες βλέπουν όχι μόνο οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες, εξέφρασε μιλώντας στον Sky o δημοτικός σύμβουλος μέλος της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Ζαννετούλης.

«Ζούμε το θέατρο του παράξενου του ακατανόητου του λαθεμένου τρόπου αντιμετώπισης του θέματος.Τις άσχημες αυτές εικόνες βλέπουν και οι τουρίστες. Που  θα πάει αυτή η κατάσταση ; Θα το φθάσει η δημοτική αρχή  στα άκρα για να αναθέσει; Θα μπορούσε ένα χρόνο πριν να ετοιμάσει τη μελέτη. Είχε και δική μας μελέτη την οποία  μπορούσε να αναπροσαρμόσει ώστε έχουμε ανάδοχο τώρα. Τινάζουν τον τουρισμό στον αέρα», είπε και πρόσθεσε πως είναι άσχημη η εικόνα τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά.

Ο κ. Ζαννετούλης είπε ακόμη πως  οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων αντί να διαμαρτυρηθούν για τα σκουπίδια λένε «ευχαριστώ» στη δημοτική αρχή για τα αυτονόητα γιατί αυτό τους επιβάλλεται.

«Αν αυτά γίνοντας από προηγούμενες δημοτικές αρχές θα είχε γίνει επανάσταση. Πότε θα λάμψει το νησί; Πέρασαν δύο χρόνια. Θα αναφέρω και το γεγονός ότι κάποιοι πρόεδροι κοινοτήτων ευχαριστούν  και λιβανίζουν για τα αυτονόητα. Έχουν σκύψει το κεφάλι και δεν διαμαρτύρονται για τα σκουπίδια. Φοβούνται. Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Δεν  μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε ο κ. Ζαννετούλης και πρόσθεσε πως  ο Δήμος Ρόδου είναι ο μοναδικός που δεν διαθέτει αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών.

«Τι θα γίνονταν σήμερα αν δεν υπήρχε η πανδημία και ήμασταν στην κανονικότητα. Δεν γνώριζαν πως τον Ιούνιο τελειώνει η σύμβαση. Ποια είναι η πολιτική ευθύνη της δημοτικής αρχής; Άφησε τα πράγματα να φθάσουν εδώ για να πάμε σε μια μεγάλη ανάθεση;», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν έχει βρεθεί ο ανάδοχος για το έργο ο κ. Ζαννετούλης απάντησε :

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως έχουν έρθει κάποια παλιά απορριμματοφόρα για να καθαρίσουν. Πόσο θα αντέξουν; Και ποιοι θα είναι οι οδηγοί και ποιοι θα είναι οι εργάτες και τι θα γίνει με την ανακύκλωση; Στη Νότια Ρόδο πληροφορούμε πως βγήκε φορτωτής για να μαζέψει τα σκουπίδια. Πήγαμε 40 χρόνια πίσω».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Μιχάλης Παλαιολόγος.

«Αισθάνομαι πολύ άβολα και άσχημα με όλη αυτή την εικόνα. Όλος αυτός ο αγώνας που έγινε για το ΚΔΑΥ και την ανακύκλωση πάει στράφι. Είχαν γίνει πολλές ενέργειες ακόμη και για την ενημέρωση των μαθητών για την ανακύκλωση.  Τι θα σκέπτονται τώρα τα παιδιά όταν βλέπουν ξεχειλισμένους τους κάδους», δήλωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Νότια Ρόδο ο κ. Παλαιολόγος δήλωσε:

«Η κατάσταση ήταν άσχημη. Περιμένουμε κόσμο και δεν γίνεται να υπάρχει αυτή η εικόνα. Εμείς στον   τομέα της αποκομιδής προσπαθήσαμε έγκαιρα. Αλλά δεν υπάρχει συνέχεια κάτι που πρέπει να ισχύει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

«Μπορεί να ήρθαν κάποια απορριμματοφόρα στη Ρόδο για να μαζέψουν τα σκουπίδια αλλά η ζημιά έγινε. Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα δηλαδή στην περισυλλογή των απορριμμάτων και στην ανακύκλωση», συμπλήρωσε και ο κ. Ζανετούλης.

 607 total views,  4 views today