Σειρά μέτρων για την ανακούφιση των δημοτών και των επιχειρήσεων έρχεται προς ψήφιση στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου, όπως δήλωσε στον sky ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τηλέμαχος Καμπούρης.

Τα μέτρα στήριξης -λόγω της κρίσης του covid-19- περιλαμβάνουν απαλλαγή από τέλη καθαριότητας, φωτισμού και κοινόχρηστων χώρων επιχειρήσεων, αναστολή από τέλη παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων επιχειρήσεων, διαπιστωτικά μείωσης και αναστολής μισθωμάτων επαγγελματικών μισθώσεων και κυλικείων και απαλλαγή τροφείων παιδικών σταθμών.

Ο κ. Καμπούρης αναφέρθηκε στη δυσκολία να συγκεντρωθούν από την οικονομική υπηρεσία τα απαραίτητα δικαιολογητικά των επιχειρήσεων που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, λόγω κορωνοϊού, και υπογράμμισε ότι επειδή το καθεστώς των δημοτικών ακινήτων δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο, δε δύναται να γίνει η έκπτωση κατά 60% στα μισθώματα, όπως συμβαίνει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Για το θέμα αυτό, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης δεσμεύθηκε μέσω του SKY να κάνει παρέμβαση προς το υπουργείο Εσωτερικών.

“Δεν μας επιτρέπει τεράστιους ελιγμούς το πλαίσιο των ΟΤΑ”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπούρης, προσθέτοντας ότι οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου είναι σε επαφή με τη ΔΕΗ και τη ΔΟΥ προκειμένου να εξασφαλισθούν τα συμφέροντα των πολιτών, αλλά και του Δήμου.

 1,262 total views,  4 views today