Λαϊκή Συσπείρωση: Να λειτουργήσει Μουσείο Νεότερης Ιστορίας στο κτίριο του Ελλ. Προξενείου

164

Στο θέμα της εγκατάστασης υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  στο κτίριο του Ελληνικού Προξενείου  επί Ιταλοκρατίας  αναφέρεται με ανακοίνωση  της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση .

Η Λαϊκή Συσπείρωση η μόνη παράταξη που καταψήφισε τα θέματα παραχώρησης του κτηρίου σε ΦοΔΣΑ και Αναπτυξιακό Οργανισμό,  θα ζητήσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο την ακύρωση αυτών των αποφάσεων και την επαναφορά σε ισχύ της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου και των όρων αξιοποίησης του ιστορικού κτηρίου ως «Μουσείου Νεώτερης Ιστορίας της Δωδεκανήσου».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η έντονη δυσαρέσκεια και η λύπη που εξέφρασε δημόσια ο πρώην Νομάρχης κ. Σάββας Καραγιάννης για την παραχώρηση του ιστορικού κτηρίου της οδού Ι. Καζούλη στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), ανταμώνει με το κοινό συναίσθημα του Ροδιακού λαού για την ανίερη, ασεβή μεταχείριση των ιστορικών του συμβόλων  και με την απαξίωση της μνήμης των πολυετών αγώνων του Δωδεκανησιακού λαού για την απελευθέρωσή του από ξένους κατακτητές.

Η ανάδειξη του κτηρίου σε Μουσείο Νεότερης Ιστορίας της Δωδεκανήσου, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εξισωθεί με την αξιοποίησή του ως «στρατηγείο»  των σχεδιασμών της Περιφέρειας για το περιβάλλον και την ανάπτυξη που εκπονήθηκαν με στρατηγικούς συνεργάτες εταιρείες και όχι τον ίδιο το νησιωτικό λαό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση η μόνη παράταξη που καταψήφισε τα θέματα παραχώρησης του κτηρίου σε ΦοΔΣΑ και Αναπτυξιακό Οργανισμό,  θα ζητήσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο την ακύρωση αυτών των αποφάσεων και την επαναφορά σε ισχύ της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου και των όρων αξιοποίησης του ιστορικού κτηρίου ως «Μουσείου Νεότερης Ιστορίας της Δωδεκανήσου».