Ολοκληρώθηκε και δόθηκε στη κυκλοφορία χθες, Παρασκευή, η νέα γέφυρα Αφάντου, ένα δύσκολο από τεχνικής απόψεως έργο, που απετέλεσε και ένα μεγάλο “στοίχημα” για την περιφερειακή αρχή, η οποία είχε θέσει στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωσή του, με την μικρότερη όχληση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού και με τον κεντρικό οδικό άξονα της Ρόδου, την Εθνική Οδό Ρόδου Λίνδου, να παραμένει ανοιχτός στην κυκλοφορία τόσο κατά την θερινή περίοδο του 2017, όσο και την τρέχουσα θερινή περίοδο.

 Η Περιφερειακή αρχή κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα, με σεβασμό στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και στον προϋπολογισμό. Το έργο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2017 με την αποκαθήλωση της παλαιάς γέφυρας που είχε κριθεί επικίνδυνη και έπρεπε να αποκατασταθεί. Η κατεδάφιση και απομάκρυνση της παλιάς γέφυρας διήρκεσε μόλις 48 ώρες. Η νέα γέφυρα Αφάντου ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Μάρτιο του 2017, με την Περιφερειακή Αρχή να έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την συντομότερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου, παράλληλα με την ελάχιστη δυνατή όχληση της κυκλοφοριακής ροής.

 Για τον λόγο αυτό, αμέσως μετά την κατεδάφιση, ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση της νέας γέφυρας , με την Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου ανοιχτή. Με απόφαση της Περιφερειακής Αρχής, οι εργασίες «πάγωσαν» καθ’ όλη την διάρκεια της περυσινής τουριστικής περιόδου, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Η επανέναρξη των εργασιών έγινε το περασμένο φθινόπωρο, με την λήξη της τουριστικής σαιζόν. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου έγινε στις αρχές του περασμένου Μαΐου, ενώ χθες δόθηκε σε χρήση και η νέα γέφυρα.

 536 total views,  2 views today