Απρόθυμοι να … χορέψουν το χορό του Ησαία  φαίνεται να είναι οι κάτοικοι της πόλεως Ρόδου.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Ρόδου και του υπουργείου Εσωτερικών το skyrodos.gr. Από τα στοιχεία φαίνεται πως γινόμαστε περισσότεροι, αφού στο ισοζύγιο θάνατοι και γεννήσεις οι πρώτοι είναι λιγότεροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι και τις 29.10.18 μόνο στην πόλη της Ρόδου τελέστηκαν 158 γάμοι ( πολιτικοί και θρησκευτικοί).

Το ίδιο χρονικό διάστημα εκδόθηκαν  40 αποφάσεις διαζυγίων γεγονός που δείχνει πως τουλάχιστον οι υπάρχοντες γάμοι διατηρούνται.

Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις Ροδιτών όπου τα διαζύγια έχουν παγώσει λόγω αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων ακόμη και  με το φόβο της μη … εφαρμογής του νόμου Κατσέλη για την πρώτη κατοικία!

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο Νοέμβριο έχει υπολογιστεί ότι θα έχουν τελεστεί 10 συνολικά γάμοι.  Περισσότερα από 10  ζευγάρια έχουν προγραμματίσει να έρθουν σε γάμου κοινωνία και το Δεκέμβριο.  Αυτά τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν τελεστεί τουλάχιστον 178 γάμοι.

Το 2017 τελέστηκαν 251 γάμοι ενώ εκδόθηκαν 167 διαζύγια.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι τώρα υπεγράφησαν  57 σύμφωνα συμβίωσης  έναντι 43 πέρσι.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι τις 29.10.18 έχουν καταγραφεί  στην πόλη Ρόδου 628 γεννήσεις  έναντι 774 πέρσι. Το 2017 οι θάνατοι στην πόλη ήταν  515, έναντι 388 μέχρι τώρα φέτος.

 264 total views,  6 views today