Λυριστής : Τώρα που έρχονται εκλογές θυμήθηκαν όλοι το θέμα των καταλήψεων

596

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου  χθες αλλά και στις αντιδράσεις που υπάρχουν στην Ίο για επένδυση μαμούθ  αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο  περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου κ. Μηνάς Λυριστής.

Αναφέρθηκε επίσης και στη συζήτηση για τις καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες.

Ειδικά για την επένδυση στην ΄Ιο είπε:

«Είχε έρθει μια περιβαλλοντική μελέτη για τη δημιουργία μονάδας στην Ίο .  Η παράταξη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου έχει συγκεκριμένη θέση για τις μελέτες που έρχονται μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων . Θεωρούμε πως για κάθε επένδυση θα πρέπει να ερωτάται η τοπική κοινωνία. Δεν μπορεί να αποφασίζει το κράτος των Αθηνών. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίες επρόκειτο να δημιουργήσει μέχρι και μεγάλους οικισμούς αφού έχει αγοράσει μεγάλες εκτάσεις στο νησί.  Για αυτό υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τον πληθυσμό. Υπήρξαν και κάποια ζητήματα που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν όσους θα διάβαζαν μόνο τη μελέτη.  Κάποιοι άλλοι θεωρούν πως όποιος έχει διαφορετική γνώμη δεν μπορεί να τη λέει και είναι φασίστας. Εμείς λέμε πως όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται».

Σε ερώτηση για τις αυθαίρετες κατασκευές και τις καταλήψεις δήλωσε:

«Ήταν το πρώτο θέμα βγήκε η περιφερειακή αρχή έφερε το θέμα αυτό και υπήρξε τοποθέτηση από την υπεύθυνη του περιβάλλοντος. Είμαστε κατά της  καταπάτησης των δημοσίων χώρων.  Η συζήτηση αφορούσε περισσότερο τη Ρόδο. Εμείς στις Κυκλάδες αναδεικνύουμε συνεχώς τα ζητήματα αυτά  από  το 2019 αλλά δεν γίνεται τίποτε. Τώρα που έχει δημιουργήθηκε ζήτημα στη Ρόδο και έρχονται και εκλογές θυμήθηκαν όλοι το θέμα των καταλήψεων. Δεν ήταν πολιτική τοποθέτηση αυτό που παρουσιάστηκε αλλά μια έκθεση ιδεών . Κανείς δεν μπορούσε να διαφωνήσει για αυτό»

«Τόσα χρόνια αναδεικνύουμε προβλήματα και τώρα πάλι μας κατηγορούν. Η επικοινωνιακή πολιτική τους έχει κουράσει και τον κόσμο», είπε ο κ. Λυριστής.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές  ο κ. Λυριστής είπε  πως συγκεκριμένη συζήτηση δεν έχει γίνει.

«Τη συγκεκριμένη περίοδο μιλάμε για α προβλήματα και όχι σε ποια  καρέκλα θα καθίσουμε σε δύο  τρία χρόνια».