Σειρά συναντήσεων είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για τα προβλήματα που μένουν άλυτα.
¨Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το δήμο Λέρου ο κ. Κόλλιας είχε συναντήσεις στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη , Εσωτερικών και Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Θέματα ζωτικής σημασίας για τη δημοτική αρχή Λέρου είναι, η επισκευή του κτιρίου όπου λειτουργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου η 12μηνη λειτουργία του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου η επέκταση του υπάρχοντος αεροδρομίου η ακτοπλοική σύνδεση με το Βόρειο Αιγαίο αλλά και η υλοποίηση μελέτης του ΓΕΝ για τη δημιουργία καταδυτικών θαλάσσιων πάρκων.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δήμο Λέρου αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Επέστρεψε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κος Κόλιας Μιχάλης, ο οποίος χθές είχε συναντήσεις στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη Εσωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
για την επίλυση προβλημάτων του νησιού μας.
Συγκεκριμένα, είχε συνάντηση με την Διευθύντρια του γραφείου της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κα Παπαμιχαήλ και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κο Α. Ανδρικόπουλο για θέματα που αφορούν την συντήρηση και επισκευή κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου ,την 12μηνη λειτουργία του Διαβατηριακού Ελέγχου και άλλα διαδικαστικά θέματα.
Ο Δήμαρχος Λέρου, συνεχάρη και ευχαρίστησε την κα Υπουργό και τον Αρχηγό για τη διατήρηση της Αστυνομικής Δύναμης, αλλά και ότι παρουσιάστηκε η πρώτη Θεατρική Παράσταση της Ελληνικής Αστυνομίας στο νησί μας, τονίζοντας την άψογη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Κ. Κοκορόσκο, της Διοικήτριας του ΑΤ Λέρου κυρίας Α. Κουτσοδόντη και των Αστυνομικών αλλά και το αίσθημα ασφάλειας που μας παρέχουν.
Επίσης, συναντήθηκε με τον κύριο Κ. Ζαφειρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα του Λιμενικού Ταμείου.
Στην συνέχεια, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Ν. Σαντορινιό και αφού τον ευχαρίστησε για τη στήριξη του στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων του νησιού μας αλλά και την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών άφιξης στο νησί μας Επιτροπής από Συναρμόδια Υπουργεία που θα εξετάσουν την επέκταση του υπάρχοντος αεροδρομίου.
Επίσης, την σύνδεση τους καλοκαιρινούς μήνες με το Βόρειο Αιγαίο ακτοπλοϊκώς ,την υλοποίηση μελέτης του ΓΕΝ δημιουργίας καταδυτικών θαλάσσιων πάρκων, την παραχώρηση κτιρίων του Δημοσίου στο Δήμο, καθώς και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την επιβολή τελών στα σκάφη αναψυχής.
Ο Δήμαρχος Λέρου, απέσπασε κατά τις συναντήσεις του ,την δέσμευση των Αρμόδιων Υπουργών για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

 410 total views,  2 views today