Ο κ. Τσίπρας πρέπει να οδηγήσει τη χώρα όσο πιο γρήγορα γίνεται σε εκλογές. Με τον τρόπο που κινείται όμως δείχνει πως θέλει να εξαντλήσει όλο τον πολιτικό χρόνο που απομένει. Και το γεγονός ότι η ξεκίνησαν την παροχολογία με το υπερ πλεόνασμα που δημιουργήθηκε από την φορολόγηση των πολιτών και την παύση πληρωμών των ιδιωτών, δείχνει πως οι κυβερνητικές καρέκλες είναι πολύ ελκυστικές».

Αυτό τόνισε μιλώντας στον Sky σήμερα η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Λίτσα Φτακλάκη με αφορμή την πολιτική επικαιρότητα και την τακτική που η κυβέρνηση ακολουθεί σε μια προσπάθεια να κερδίσει το σταθεροποιήσει το έδαφος που παραμένει σαθρό εξαιτίας των πολιτικών της.

Για το σάλο που προκλήθηκε με τις διακοπές του πρωθυπουργού σε πολυτελή θαλαμηγό η κ. Φτακλάκη δήλωσε:

«Βασική μου αρχή από την ώρα που ξεκίνησα να πολιτεύομαι είναι ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται. Όταν ασχολείσαι με την πολιτική πρέπει να είσαι διαμάντι. Ο κ. Τσίπρας που τη στάση του καταστρατηγεί το ηθικό πλεονέκτημα που πρέσβευε η αριστερά. Αν ήταν ο όποιος πολίτης δεν θα ασχολούνταν κανείς. ¨Όμως είναι ο πρωθυπουργός της χώρας που περνάει τα πάνδεινα εξαιτίας των μνημονίων . Να μην ξεχνάμε πως αυτή η κυβέρνηση πρόσθεσε μνημόνια . Η μεταμνημονιακή εποχή πάλι είναι ένα…μνημόνιο αφού εξακολουθούμε να είμαστε υπό επιτήρηση και επιτροπεία».

Η κ. Φτακλάκη όμως αναφέρθηκε και στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που έγινε η αιτία να βρουν τραγικό θάνατο 100 άνθρωποι.
«Έχουν καεί περισσότερες από 100 άνθρωποι. Ο πρώτος τη τάξη πολίτης θα έπρεπε να δείχνει σεμνά και ταπεινά με τη στάση ζωής του ότι συμπάσχει με τις οικογένειες των θυμάτων. Αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι με τη θαλαμηγό στην οποία εθεάθη κατευθυνόταν στην Ιθάκη για να εξαγγείλει την έξοδο από τα μνημόνια τότε έχουμε να κάνουμε με εμπαιγμό. Το να προβαίνει κανείς σε τέτοιες δηλώσεις ενώ έχει ταξιδέψει με πολυτελή θαλαμηγό τότε χάνει και το στοιχείο της προστιθέμενης αξίας που είχε η αριστερά στη ρητορική της. Είμαι σίγουρη ότι και οι καθαρόαιμοι αριστεροί έχουν πρόβλημα με αυτή τη συμπεριφορά» , τόνισε η κ. Φτακλάκη και πρόσθεσε πως η πυρκαγιά στο Μάτι έδειξε πόσο ανοργάνωτο ήταν τελικά το κράτος.

Η κ. Φτακλάκη τόνισε πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε ηθικό πλεονέκτημα με αυτό που έγινε στο Μάτι.

«Δεν είναι δυνατό σε ένα κράτος όπως η Ελλάδα να καίγονται άνθρωποι ζωντανοί επειδή το κράτος δεν έχει την ετοιμότητα να σώσει και να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους. Η κ. Δούρου όμως προκάλεσε με τα διαφημιστικά σποτ που δημοσιοποίησε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει κάθε ηθικό πλεονέκτημα. Το χειρότερο είναι ότι δεν δέχονται και ουδεμία κριτική και βγαίνουν από πάνω. Ο πρωθυπουργός έπρεπε να ζητήσει ένα mea culpa. Aλλά δεν μπόρεσε. Αποδεικνύεται τελικά ότι για αυτούς οι καρέκλες είναι πολύτιμες. Θυμάστε τι έλεγαν για το σκίσιμο των μνημονίων και για το χορό των Ευρωπαίων ηγετών. Τώρα έχουν γίνει οι υπηρέτες των αφεντάδων» , τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Δίωρη επίσκεψη express της Γιάννας στο Καστελλόριζο

Σε ερώτηση σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τους φόβους που εξέφρασε σε πρόσφατο άρθρο της η κ. Φτακλάκη δήλωσε:

«Οι προθέσεις της γειτονικής Τουρκίας είναι γνωστές. Η Τουρκία απειλή με γεώτρηση στη θαλάσσια περιοχή εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό είναι παράνομο. Μιλάμε για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Η Κυπριακή κυβέρνηση προχώρησε ήδη στα αναγκαία μέτρα και θα πρέπει να γίνουν οι δέουσες κινήσεις. Έχουν γίνει καταγγελίες για αυτό που έχει ξεκινήσει. Όλα αυτά θυμίζουν εποχές Αττίλα» .

Η κ. Φτακλάκη αναφέρθηκε και στις προκλήσεις των γειτόνων στο Αιγαίο.
«Έχουμε σοβαρά θέματα με τους γείτονες και στο Αιγαίο και η κυβέρνηση δεν αντιδρά με τον τρόπο που πρέπει. Φαίνεται να υπάρχει μια μυστική διπλωματία την οποία δεν γνωρίζουμε στα πλαίσια των συναντήσεων που είχαν γίνει στην Τουρκία. Να θυμίσουμε τις δηλώσεις του πρώην υπουργού κ. Κοτζιά περί χάραξης ΑΟΖ και όχι μόνο. Δεν ξεχνάμε αυτά που δήλωσαν ο κ. Τσιρώνης και ο κ. Καματερός. Όλα αυτά μας δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια. Το 1976και το 1987 ζήσαμε κρίσεις γιατί είχαμε ψύχραιμους πρωθυπουργούς στο τιμόνι της χώρας. Τελικά η ελληνική κυβέρνηση γιατί σιωπά;», τόνισε η κ. Φτακλάκη.
Με αφορμή την ομιλία της στη συνδιάσκεψη του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών για το μεταναστευτικό η κ. Φτακλάκη τόνισε πως ο πρωθυπουργός έπρεπε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

«Το μεταναστευτικό είναι ακανθώδες ζήτημα που ταλανίζει την Ευρώπη κυρίως την Ελλάδα από το 2015. Οι μόνες χώρες που έχουν Hot Spot είναι η Ελλάδα και η Ιταλία. Είναι γνωστή η κατάσταση στα νησιά μας. Η Ελλάδα φορτώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των παράτυπων μεταναστών. Πέρασαν στην Ευρώπη πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών πέρασε από την Ελλάδα. Το βάρος του μεταναστευτικό με το όνειδος που λέγεται Μόρια, το διαχειρίστηκε η Ελλάδα. Ακόμη και η διαχείριση των κονδυλίων για το πρόβλημα έγινε με λάθος τρόπο. Διοχετεύθηκαν σε ΜΚΟ. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσει. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να οδηγήσει τη χώρα όσο πιο γρήγορα γίνεται σε εκλογές. Με τον τρόπο που κινείται όμως δείχνει πως θέλει να εξαντλήσει όλο τον πολιτικό χρόνο που απομένει. Και το γεγονός ότι η ξεκίνησαν την παροχολογία με το υπερ πλεόνασμα που δημιουργήθηκε από την φορολόγηση των πολιτών και την παύση πληρωμών των ιδιωτών, δείχνει πως οι κυβερνητικές καρέκλες είναι πολύ ελκυστικές», είπε η κ. Φτακλάκη και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί ήττα στις ευρωεκλογές.
Η κ. Φτακλάκη τόνισε πως όσα λέει τώρα ο κ. Τσίπρας για την βελτίωση της ζωής των πολιτών είχαν εξαγγελθεί από το ΠΑΣΟΚ με το σχέδιο νόμου για την αξιοπρεπή διαβίωση των Ελλήνων.

«Ακόμη και αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα υιοθετεί με λάθος τρόπο»
Όσο για τις ευρωεκλογές η κ. Φτακλάκη τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ θα πάει πολύ καλά.
«Η κοινωνία είναι ανοιχτή και έχει καταλάβει την εξαπάτηση από το ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι πιστεύουν στην σοσιαλδημοκρατία και τις αρχές της επανέρχονται στο φυσικό πολιτικό τους χώρο», τόνισε η κ. Φτακλάκη.

 154 total views,  2 views today