Μάχη για τους 55 εργαζόμενους δίνει η ΔΕΥΑΡ

139

Την παράσταση και νομική στήριξη προς τους 55 απολυμένους της επιχείρησης στο δικαστήριο, αποφάσισε, ομοφώνως, στην σημερινή  συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ.  

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, Δήμο Μουτάφη, την προσεχή Παρασκευή θα εξεταστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν στο Εφετείο για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΡ, μέχρι τον Δεκέμβριο: 

«Μετά την έκδοση της απόφασης, καταθέσαμε έφεση με έναν και μοναδικό λόγο που έχει να κάνει με την επανεκτίμηση του νομικού ζητήματος της υπόθεσης, αφού το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, έκρινε το νόμο στον οποίο στηρίζεται η πρόσληψη αυτών των εργαζομένων, ως αντισυνταγματικό. Επομένως, αυτό που θα εξετάσει τώρα το Εφετείο, είναι εάν ο Νόμος είναι συνταγματικός ή όχι και δικαιολογεί την παραμονή τους στην εργασία τους. Το θέμα είναι καθαρά νομικό. Εμείς, έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την εκτίμηση του νομικού αυτού θέματος και στην εκτίμηση του προβλήματος που θα δημιουργήσει, τόσο στους ίδιους τους εργαζόμενους, όσο και στην ίδια την ΔΕΥΑΡ, η απομάκρυνσή τους από τις θέσεις εργασίας τους. Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση για την απόλυσή τους, μας αιφνιδίασε αφού υπήρχε σαφής διάταξη Νόμου» τόνισε με δηλώσεις του προς τον SKY ο κ. Μουτάφης. 

Τον προσεχή Δεκέμβριο θα εξεταστεί η έφεση.