Όχι μόνο πρόχειροι αλλά και επικίνδυνοι αποδεικνύονται τελικά οι χειρισμοί της κυβέρνησης, σε ζωτικά θέματα που αφορούν την οικονομία και τον τουρισμό.

Η  δήλωση στην οποία προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ότι ο τουρισμός μπορεί να ανοίξει και χωρίς την εστίαση είναι πρωτοφανής, απαράδεκτη και αποκαλύπτει, πως κάποιοι σχεδιάζουν αλλαγές στο τουριστικό μοντέλο εν αγνοία όσων ασχολούνται με αυτό.

Ο αποκλεισμός της εστίασης από το άνοιγμα του τουρισμού σημαίνει πως χιλιάδες επιχειρηματίες του συγκεκριμένου τομέα, σε όλη τη χώρα και οι εργαζόμενοι τους μαζί οδηγούνται στον Καιάδα, γιατί η κυβέρνηση έχει άλλα …οράματα για τον τουρισμό.

Είχε σχέδιο λοιπόν ο υπουργός όταν καλούσε τους εστιάτορες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων , να παραδώσουν σε εκείνον τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους;

Η εστίαση είναι από τους κλάδους που δεν στηρίχθηκαν από την κυβέρνηση στην πρώτη και τη δεύτερη φάση της πανδημίας και τώρα περίμεναν αυτά, που τους υποσχέθηκε στην παρουσίαση δημιουργικής λογιστικής για το Νότιο Αιγαίο στην οποία προέβη ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Η  δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης πρώτα τους αιφνιδίασε και μετά  τους εξόργισε,  καθώς έγινε τις πάσι γνωστό, πως  από την κυβέρνηση σχεδιάζεται ο αποκλεισμός τους, από το άνοιγμα της σεζόν  κάτι που θα οδηγήσει στην  οριστική καταστροφή τους.

Με αυτά τα δεδομένα η εστίαση θα λειτουργήσει φέτος ή θα είναι στον …πάγο;

Μπορεί κάποιος από την κυβέρνηση μετά την πρωτοφανή δήλωση του υπουργού  να διαβεβαιώσει τους επιχειρηματίες της εστίασης για την ακριβή ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των επιχειρήσεων τους το φετινό καλοκαίρι;

Μήπως με άλλοθι τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας, απεργάζονται σχέδιο να  κρατήσουν το φετινό καλοκαίρι την εστίαση κλειστή;

Η καταστροφή της εστίασης όμως θα λειτουργήσει ως ντόμινο αφού  θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους και επιχειρήσεις μαζί όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες, τα ταξί ακόμη και τα τουριστικά καταστήματα,  αν αναλογιστούμε πως  μεγάλος αριθμός εστιατορίων, που λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι ευρίσκεται στο κέντρο της Ρόδου, στην Μεσαιωνική Πόλη  και τη Λίνδο.

Σχεδιάζουν τελικά όπως φαίνεται τουρισμό για ολίγους δηλαδή τουρισμό που θα γίνεται μόνο από τους ξενοδόχους ;

Το πείραμα με τους 189 Ολλανδούς, που ήρθαν χθες   και διαμένουν εσώκλειστοι  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ρόδου είναι δηλαδή η αρχή για την καθιέρωση ενός νέου μοντέλου στον τουρισμό ;

Αν ναι μιλάμε για ένα τύπο συγκεντρωτικού τουρισμού, που θα αποφέρει  πολύ λιγότερα χρήματα στην οικονομία της χώρας, ενώ την τοπική οικονομία θα τη διαλύσει στην κυριολεξία, αφού πολλοί επιχειρηματίες θα οδηγηθούν στην καταστροφή καθώς δεν θα έχουν αντικείμενο απασχόλησης.

 222 total views,  4 views today