Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Ταρασλιάς με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου.

Το βασικό θέμα της συνεδρίασης είναι η εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που έχουν προκληθεί στον τουρισμό από την κατάρρευση του τουριστικού οργανισμού Τhomas Cook.

Ο κ. Ταρασλιάς είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλη Μαρκόπουλο , τον εκπρόσωπο της εταιρείας Thomas Cook στη Ρόδο κ. Γιώργο Μιχαλάκη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργο Ματσίγκο.

Ουσιαστικά η δημοτική αρχή θέλησε μέσω του αντιδημάρχου να αποτυπώσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ξενοδοχειακό κλάδο και να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τις ζημιές που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις από την κατάρρευση του αρχαιότερου τουριστικού οργανισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων οι ζημιές μέχρι τώρα έχουν αποτιμηθεί στα 50 με 60 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ακριβής αριθμός ανά περιοχή θα φανεί από τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που έχει αποστείλει ερωτηματολόγια στα μέλη του στη Ρόδο και στους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς.

Σχεδόν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου έχουν λάβει τα ερωτηματολόγια.

Όσο για τα μέτρα που θα ζητήσει η δημοτική αρχή από την κυβέρνηση για την στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων θα είναι οικονομικού χαρακτήρα και όχι μόνο.

 156 total views,  2 views today