Μέτρα για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό ζητούν τα Εργατικά Κέντρα Ρόδου και Κρήτης

507

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τους βουλευτές Κρήτης και Δωδεκανήσου στέλνουν από κοινού τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και της Ρόδου, ζητώντας τη στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό ο οποίος πλήττεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς αρκετά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν τις καθορισμένες ημερομηνίες, σε πολλές δε περιπτώσεις είναι άγνωστο πότε και αν ξεκινήσουν για τη νέα τουριστική περίοδο.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:

Κύριε Υπουργέ,

Τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα  Κρήτης και Ρόδου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στον τουρισμό και την απασχόληση, από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ιδιαίτερα ανησυχούμε για τις περιοχές μας, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.

Ήδη με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, αρκετά ξενοδοχεία δε θα ανοίξουν τις καθορισμένες ημερομηνίες, σε πολλές δε περιπτώσεις είναι άγνωστο πότε και αν ξεκινήσουν για τη νέα τουριστική περίοδο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα με τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.
Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να παρθούν άμεσα μέτρα, για να ενισχυθεί το εισόδημα των εποχιακά εργαζομένων, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο και αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ειδικά στις περιοχές μας.

Συγκεκριμένα ζητούμε:
1. Να δοθεί παράταση στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, το οποίο να ανέλθει στο ποσό των 718 €, όπως ζητά και η Γ.Σ.Ε.Ε για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.
2. Να μειωθούν οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του σε όσους εργαζόμενους θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις, που θα πληγούν και δεν θάχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα.
Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να ανακουφιστούν άμεσα. οι εργαζόμενοι και να αισθανθούν ότι η πολιτεία είναι δίπλα τους και τους στηρίζει. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.

Με εκτίμηση

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Βοριάς Στέλιος Λιολάκης Γεώργιος

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΕΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μανωλικάκης Γιάννης Πεπονής Μανώλης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Εγγλέζος Παναγιώτης