Μέτρα που θα θωρακίσουν τις ξενοδοχειακές και συνολικά τις τουριστικές επιχειρήσεις από πτωχεύσεις εταιρειών όπως της  Thomas Cook, με τις οποίες συνεργάζονται ετοιμάζεται να ανακοινώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

Αυτά τα μέτρα θα είναι ανεξάρτητα από αυτά που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί και δεν έχουν ικανοποιήσει απόλυτα, τους επιχειρηματίες του τομέα που είδαν μέσα σε λίγες ημέρες τα έσοδα της φετινής τουριστικής σεζόν, να χάνονται και τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται.

Διάλογος για τα μέτρα έχει γίνει με τους αρμόδιους φορείς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και μένει να δημοσιοποιηθούν.

Ενημέρωση για όλα αυτά ζήτησε και  είχε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης σε συνάντηση χθες με τον υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα.

Στη συνάντηση έγινε επίσης συζήτηση για τη δομή και τη λειτουργία του ΕΟΤ στην  περιοχή μας. Ο κ. Υψηλάντης ζήτησε να διατηρηθεί σε λειτουργία και να ενισχυθεί η  Περιφερειακή Υπηρεσία του ΕΟΤ.

Ακόμη συζήτηση έγινε και για την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας  σε ένα ενιαίο κείμενο.

Σε ερώτηση  του κ,. Υψηλάντη σχετικά με την επένδυση που αφορά τις ιαματικές Πηγές στη Νίσυρο η απάντηση που έλαβε ήταν θετική.

 226 total views,  2 views today