Επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, λόγω κορονοϊού, δεδομένου ότι φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες σε δραματικά αντίξοες συνθήκες.

Ο κ. Νικηταράς σημειώνει ότι παρά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, δεν έχουν απαντηθεί ουσιαστικά ερωτήματα, όπως με ποιο τρόπο διασφαλίζεται η εφαρμογή των περιορισμών που έχουν ανακοινωθεί και η προστασία της υγείας των ιδίων αλλά και των κατοίκων του Πυλίου, όπου καθημερινά διενεργούν τις αγορές και συναλλαγές τους. Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι η υγειονομική θωράκιση όλων των κατοίκων του νησιού και η προστασία του τουριστικού χαρακτήρα της Κω, δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν με κανέναν τρόπο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,

παρά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού δεν έχουν απαντηθεί ουσιαστικά ερωτήματα που αφορούν στην εφαρμογή τους στα Κ.Υ.Τ..

Στο Κ.Υ.Τ. και στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. της Κω φιλοξενούνται περίπου 3500 άνθρωποι σε δραματικά αντίξοες συνθήκες.

Με ποιο τρόπο διασφαλίζεται η εφαρμογή των περιορισμών που έχουν ανακοινωθεί και η προστασία της υγείας των ιδίων αλλά και των κατοίκων της γειτονικής κοινότητας Πυλίου, όπου καθημερινά διενεργούν τις αγορές και συναλλαγές τους;

Σας μεταφέρω την αγωνία μου, όπως και την αγωνία των συμπολιτών μου.

Η πιθανή εκδήλωση κρούσματος και η μη πειστική αντιμετώπισή του θα προκαλέσουν μη διαχειρίσιμες καταστάσεις.

Η υγειονομική θωράκιση όλων των κατοίκων του νησιού, η προάσπιση της κοινωνικής ειρήνης και η προστασία του τουριστικού χαρακτήρα της Κω, δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν με κανέναν τρόπο.

Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένουμε τις δικές σας εξαγγελίες, με αφορμή και το επικείμενο σημερινό διάγγελμά σας.

Ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Α. Νικηταράς

 168 total views,  2 views today