Μέχρι το τέλος Μαρτίου νομοθετική ρύθμιση για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ

1397

Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ θα επαναλειτουργήσει,  έδωσε στον αντιδήμαρχο κ. Αγαπητό Πάλλα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός  σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το περασμένο Σάββατο.

Η σωτηρία της εταιρείας  θα επιτευχθεί σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί από τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εσωτερικών μέχρι το τέλος Μαρτίου στη Βουλή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν  ο αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας, ο διευθυντής της εταιρείας  κ. Νίκος Γιωτόπουλος,  ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Ρεσβάνης ,  η νομική σύμβουλος κ.Μιράντα Λαού, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φανών, Βασίλης Νικολίτσης, Μαριτσών  Ζερβός Μόσχος και Αγίου Ισιδώρου Στέλιος Βονάκης.

«Στη συνάντηση που έγινε στη Ρόδο ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσει  ξανά η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ θα κατατεθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου στη Βουλή», δήλωσε στο skyrodos.gr o αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας .

Την άποψη ότι η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο αφού θα τροποποιηθεί το  καταστατικό και θα δοθεί παράταση  στη λειτουργία της εταιρείας κατά δέκα χρόνια εξέφρασε στο skyrodos.gr o Διευθυντής της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκος Γιωτόπουλος.

«Είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Ο αναπληρωτής  υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αντιμετωπίζει με πολύ θετικό τρόπο την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης  με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσει η εταιρεία για δέκα χρόνια ακόμη. Στο εγχείρημα πιστεύει και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Α.Χαρίτσης. Το τελικό κείμενο της τροπολογίας  τελεί υπό επεξεργασία από τα νομικά τμήματα των υπουργείων Ναυτιλίας και Εσωτερικών», τόνισε ο κ.Γιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι η νομική σύμβουλος της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ είναι σε επικοινωνία με τις νομικές υπηρεσίες και των δύο υπουργείων για τη διαμόρφωση του τελικού  κειμένου που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση της εταιρείας ο κ Γιωτόπουλος απάντησε :

«Η εταιρεία θα χρηματοδοτείται βάση προγραμματικών συμβάσεων που θα συνάπτουμε με φορείς του δημοσίου δηλαδή είτε με το Δήμο Ρόδου ή με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Όσο για το αν θα είναι εφικτό να λειτουργήσει η  ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ από το φετινό καλοκαίρι ο κ. Γιωτόπουλος δήλωσε πως θα γίνουν για αυτό τα αδύνατα δυνατά.

«Πρόθεση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι να λειτουργήσει η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ από το φετινό καλοκαίρι.  Δεχόμαστε πιέσεις και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για να περιληφθεί η εταιρεία στο σχεδιασμό για τη νέα αντιπυρική περίοδο.  Βούληση όλων όσων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση είναι να προλάβουμε το χρόνο και να λειτουργήσει η εταιρεία», ανέφερε ο κ. Γιωτόπουλος.

Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση  στη Βουλή και θα γίνει και η σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ θα χρειαστούν δύο με τρείς μήνες για να λειτουργήσει η εταιρεία.

«Η  προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψουμε στη συνέχεια πρέπει να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο το περιφερειακό συμβούλιο, την αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου και τον  επίτροπο.Αν  όλα πάνε καλά εκτιμούμε ότι η εταιρεία θα λειτουργήσει τον Ιούλιο», τόνισε ο κ. Γιωτόπουλος.

Μέχρι να  ολοκληρωθούν οι  σχετικές διαδικασίες το προσωπικό της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ θα προσφέρει υπηρεσίες εθελοντικά και θα παρεμβαίνει όταν θα προκύπτει στο νησί ανάγκη.

«Δεν θα αφήσουμε έτσι το νησί θα γίνονται κανονικά περιπολίες. Οι εργαζόμενοι μας έχουν διαβεβαιώσει ότι είναι διατεθειμένοι να εργάζονται και εθελοντικά για να μην κινδυνεύσει η Ρόδος», τόνισε ο κ. Γιωτόπουλος.