Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία κατά την καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων»: Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται

109

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία πως «ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται» έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά την καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων» στη Λοριάν της Γαλλίας.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφερόμενος στην καθέλκυση της Belharra, ο κ. Δένδιας τόνισε:

«Η φρεγάτα ”Κίμων”, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον ”Νέαρχο” και τον ”Φορμίωνα”, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής, και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα».

Ο υπουργός Αμυνας υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι «χαρά και τιμή που βρίσκομαι πάνω στο κατάστρωμα της φρεγάτας “Κίμων”, της νέας υπερσύγχρονης φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού». «Περνάμε», ανέφερε, «σε μία νέα εποχή, στον 21ο αιώνα».