Connect with us

TOP Stories

Η τοπική ΝΔ έκοψε την πίτα της | Φωτο και video

Published

on

YouTube player

Ηχηρό μήνυμα νίκης στις εκλογές όποτε και αν γίνουν έστειλαν στελέχη μέλη και φίλοι της ΝΔ που παρέστησαν στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του κόμματος η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Mediterranean.

Η προσέλευση ήταν μαζική καθώς παλαιά αλλά και νέα στελέχη έδωσαν το παρόν και τίμησαν με την παρουσία τους τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που ήταν ο βασικός ομιλητής στην εκδήλωση.

Το παρόν στην εκδήλωση που συνέπεσε και με τα γενέθλια του προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Παύλου Μπακίρη, έδωσαν ο βουλευτής του κόμματος κ. Μάνος Κόνσολας, οι πρώην βουλευτές κκ. Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς, ο πολιτευτής κ. Στέφανος Δράκος,ο κ. Βασίλης Χρύσης, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, οι αντιπεριφερειάρχες κκ. Γιάννης Φλεβάρης και Φιλήμωνας Ζαννετίδης,ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Β Μανδρακός, ο πρόεδρος του τμήματος του ΤΕΕ κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου κ. Ηλίας Τσέρκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων κ. Νίκος Τριπολίτης, ο κ. Γιώργος Τάχερ, ο κ. Γιάννης Ιατρίδης, ο κ. Τσαμπίκος Τριομάτης, ο κ. Φ Τριομάτης, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ.Χρήστος Ευστρατίου και Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο κ. Γιώργος Αντώνογλου από το ΕΒΕΔ, ο κ. Παναγιώτης Σακελαρίου, η κ. Νατάσα Βενετοκλή, ο κ. Τάκης Μιχαήλου, ο κ. Μανωλης Παλλάς , ο κ. Μήνας Νικολάου, ο κ. Θανάσης Στάμου, ο κ. Γιάννης Τσαγκάρης και πολλά ακόμη στελέχη και μέλη του κόμματος.
Όλοι οι ομιλητές εστίασαν τις τοποθετήσεις τους στη νίκη που πρέπει να εξασφαλίσει η ΝΔ στις εκλογές για να απαλλαγεί η χώρα από τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και στη νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Άπαντες χαιρέτισαν τις υποψηφιότητες των κκ.Γιώργου Χατζημάρκου και Αντώνη Καμπουράκη.

Την εκδήλωση άνοιξε με την τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ.Παύλος Μπακίρης που τόνισε ότι το 2019 θα είναι χρονιά πολιτικής αλλαγής, αφού ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλές καταφύγιο.
Απευθυνόμενος στα στελέχη τόνισε πως αποτελούν τη δύναμη της ΝΔ.
“Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και με δουλειά και σχέδιο θα τα καταφέρουμε.Το έχουμε αποδείξει άλλωστε και στο παρελθόν. Η ΝΔ ήταν και παραμένει η παράταξη που στις μεγάλες ανηφόρες και τα κρίσιμα σταυροδρόμια έβαζε πλάτη για την πατρίδα.Χάθηκαν πολλές ευκαιρίες με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Ειδικά στον τόπο μας στο Αιγαίο με τα έντονα προβλήματα της νησιωτικοτητας και τη μεγάλη διασπορά των νησιών οι επιπτώσεις της πολιτικής τους ήταν καταστροφικές. Σε αυτή την καταστροφική πολιτική εμείς απαντάμε με ρεαλιστικό τρόπο. Με συλλογική προσπάθεια από την οποία δεν περισσεύει κανείς. Τα νησιά μας είναι η ταυτότητα και η πατρίδα μας έχουμε χρέος να τα κάνουμε πιο ισχυρά και να τα προστατέψουμε. Έχουμε χρέος να προτάξουμε την κοινωνική ευημερία όλων μας . Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας. Έχουμε χρέος να υπηρετήσουμε το σχέδιο μας απέναντι στην πολιτική των ΣΎΡΙΖΑ ΑΝΕΛ” , τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Μπακίρης.

Τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου εξήρε ο βουλευτής του κόμματος κ. Μάνος Κόνσολας . Αναφορά έκανε στην αναθεώρηση του Συντάγματος και στις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλει τις απόψεις του.
” Είμαστε εδώ για να δώσουμε μήνυμα ελπίδας. Ευχόμαστε την επανεκλογή του κ. Γιώργου Χατζημάρκου στην περιφέρεια και την εκλογή του Αντώνη Καμπουράκη στο Δήμο Ρόδου.Για να γυρίσουμε σελίδα χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου” τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος που αναφέρθηκε στην περιοδεία του στα νησιά και την επιθυμία να παραστεί στην εκδήλωση. Ήταν όμως αιχμηρός αφού τόνισε ότι δεν ντρέπεται να αναφέρει ποιοί τον στηρίζουν.

” Εγώ δεν εξαπάτησα κανένα, δεν κάνω κρυφά ραντεβουδάκια αργά τη νύχτα ή τα ξημερώματα. Σε μένα δεν θα βρείτε ένα ψέμα ποτέ. Στηρίζεται την παράταξη που παρέλαβε την πιο υποστελεχωμένη περιφέρεια που δεν ήταν πρώτη ούτε στον τουρισμό.Εμεις θα τελειώσουμε τη θητεία έχοντας κάνει το ποιο μεγάλο έργο. Πολλά μας έλεγαν οι εραστές των δηλώσεων και του τίποτα . Εμείς πετύχαμε απευθείας σύνδεση της περιφέρειας με την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων. Αυτή η περιφέρεια ανατρέπει αναχώματα και φεύγει μπροστά. Χαίρομαι που συνεργάστηκα με τον κ. Μ Βαρβιτσιώτη για πέντε μήνες το 2014-2015″ , είπε ο κ.Χατζημάρκος και υπογράμμισε πως η πραγματικότητα βιάζεται καθημερινά σε μια περιφέρεια που νίκησε σε όλους τους δείκτες.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τον τουρισμό που δείχνουν ότι το 64% των εσόδων από τον τουρισμό το έφερε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο περιφερειάρχης με αφορμή το διάλογο που κάνει με τους πολίτες στα νησιά τόνισε ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα ψεύτικα λόγια και θέλουν σωστές πολιτικές και πατριωτισμό.
” Δεν θα επιτρέψουμε να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και να έχουμε λύσεις τύπου βόρειας Μακεδονίας εδώ” , ξεκαθάρισε ο κ. Χατζημάρκος.

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε και στον κ. Καμπουράκη να αναλάβει την τύχη του Δήμου Ρόδου.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι το 2019 θα είναι χρονιά εκλογών ότι και να γίνει.
“Και μια ημερομηνία είναι ήδη δεδομένη. Είναι αυτή της 26ης Μαϊου όπου όλοι μαζί θα πάμε στις κάλπες . Μακάρι να είναι διπλές και τριπλές κάλπες. Να αλλάξουμε το χάρτη συνολικά σε όλες τις κατευθύνσεις. Να αλλάξουμε τον χάρτη στους Δήμους. Να κάνουμε Αντώνη τη Ρόδο όπως της αξίζει να είναι με την εκπροσώπηση που της αξίζει να έχει. Να ευχηθώ από την καρδιά μου στον Αντώνη Καμπουράκη καλή επιτυχία. Βρισκόμαστε δίπλα του . Ελπίζουμε να συνεργαστούμε.Ελπίζουμε στην εκλογή του. Θέλουμε το Νότιο Αιγαίο να είναι και πάλι μπλέ και ο Γιώργος Χατζημάρκος με την ομάδα του να συνεχίσει το έργο που κάνει σε όλα τα νησιά δείχνοντας αυτό που δεν έδειξε καμία περιφερειακή αρχή μέχρι τώρα”, τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε ότι πρέπει να είναι μπλε και ο χάρτης των ευρωεκλογών.

” Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να βάλει το μανδύα του Ευρωπαιστή. Σήμερα ψηφίσαμε στη Βουλή . Προσπαθούσαν να μας πείσουν να βγάλουμε τη διάταξη που λέει ότι η επικρατούσα θρησκεία είναι η ορθόδοξη πίστη είναι αναχρονιστική. Δείχνει όμως την ιστορική συνέχεια του έθνους. Όταν εμείς τους λέγαμε ότι μέχρι και η Κούβα του Κάστρο και η Βενεζουέλα του Μαδουρο επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων τότε ξεχνούσαν τα περί ανάπτυξης και έβαζαν το καπέλο της οπισθοδρόμησης και της ιδεοληψίας που δημιούργησαν πλείστα προβλήματα έκαναν πολλές οικογένειες να αιμοραγήσουν οικονομικά και τόσους νέους να φύγουν στο εξωτερικό”, τόνισε νο κ. Βαρβιτσιώτης.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι έχει σύνορα και όποιος θέλει να μπει να διαθέτει τα νόμιμα.
“Να τελειώσει αυτή η ιστορία του ” μπατε σκύλοι αλεστε και ας γίνει η χώρα τόπος ελεύθερης διέλευσης . Αυτά τελειώνουν. Εμείς προστατέψαμε τα σύνορα. Όταν το έκανα ως υπουργός Ναυτιλίας με κατηγορούσαν. Σήμερα έχουν ανοίξει τα σύνορα. Τώρα έκαναν τα χειρότερα αφού συνέδεσαν το μειωμένο ΦΠΑ με το προσφυγικό. Είναι η μεγαλύτερη διάψευση της δήθεν αριστεράς που κυβερνά αυτά τα χρόνια τη χώρα.Δεν υπάρχει πιο απάνθρωπη πολιτική. Και όταν τη κατήγγειλε το Συμβούλιο της Ευρώπης ξεσηκώθηκε όλη η επιτροπή μετανάστευσης”, τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να καθυστερήσει την ανάπτυξη της χώρας.
” Το 2014 ήμασταν ψηλά σε ότι αφορά την ανάπτυξη. Σήμερα ήμαστε ουραγοί. Πάλι υπολοιπόμαστε. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια και να δείξουμε ότι συνειδητοποίησαμε τι έγινε με την κρίση που σφάλαμε και να αλλάξουμε τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Ο βαθύτερος μου φόβος ήταν ότι ποτέ δεν έχει κυβερνήσει αριστερά τον τόπο χωρίς να συνοδεύεται αυτό από μια πολύ μεγάλη εθνική υποχώρηση. Αυτό συντελέστηκε με τη συμφωνία των Πρεσπών όπου ουσιαστικά τα απεμπολησε όλα “, είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και έριξε βέλη στην κ.Παπακώστα και τον κ.Κουίκ που χρόνια τύγχαναν υποστήριξης και τώρα επέλεξαν να δουν το …φως το αριστερό.
Όλα όσα έγιναν τώρα με τις Πρέσπες είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης διέλυσαν ότι είχε πετύχει επί 30 χρόνια η διπλωματία και ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι.

” Εγώ δεν αισθάνομαι καθόλου ήσυχος με όλα αυτά. Θέλω να τελειώνει γρήγορα ο κ. Τσίπρας για να μην υλοποιήσει και τα σχέδια του σε σχέση με το Αιγαίο και το συζήτησε με τον κ. Ερντογάν στην Άγκυρα πίσω από κλειστές πόρτες. Κάθε φορά που διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας εγώ φοβάμαι να μη γίνει πράξη αυτό το οποίο προανήγγειλε ο κ.Κοτζιας για την επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στο Ιόνιο στα 12 μίλια. Αυτό θα ήταν έγκλημα. Δεν θέλω να δώσω στον Τούρκο το δικαίωμα ότι το Αιγαίο τέλει υπό ειδικό καθεστώς και θα πρέπει υπό ειδικές συνθήκες να επεκτείνω τα χωρικά ύδατα. Θέλω το Αιγαίο να μείνει ελληνικό και να κάνουμε αναπτυξιακές πολιτικές.Ειμαστε εδώ γιατί μας ενώνουν κοινοί αγώνες και αξίες”, τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε τα στελέχη της ΝΔ με τα οποία συνεργάστηκε επί σειρά ετών και τόνισε πως όλοι μαζί θα δώσουν τη μάχη ενωμένοι.
” Θα προχωρήσουμε στον αγώνα όλοι μαζί. Δε θα χαρίσουμε καμία κάλπη σε κανένα. Δεν θα κάνουμε συμβιβασμό κάτω από το τραπέζι. Θα δώσουμε συγκροτημένα τη μάχη για να κάνουμε το Αιγαίο τη Ρόδο τα Δωδεκάνησα γαλάζια”, είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφιος σε μια δυσκολη περιοχή της Αθήνας εκεί όπου ο κόσμος έχει υποφέρει πολύ και η ΝΔ έχει χαμηλά ποσοστά.

” Σας μεταφέρω μήνυμα ότι έχει αλλάξει δραματικά το πολιτικό πεδίο. Όπου πηγαίνουμε δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ.Τα ποσοστά τους είναι χαμηλά. Δική μας ευθύνη είναι να πάμε συγκροτημένα υπεύθυνα και σοβαρά να δώσουμε αυτή τη μάχη” , είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Στη ζημιογόνα πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , αναφέρθηκε και ο πρώην βουλευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης ο κ. Γιάννης Παππάς και η κ. Μίκα Ιατρίδη.
Μνεία στην προσφορά στο κόμμα του Τάσου Καραμάριου και Κυριάκου Τσέλιου που δεν είναι στη ζωή έκανε ο κ. Βασίλης Χρύσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
” Το 2019 είναι χρονιά αποφάσεων και επιλογών. Είναι χρονιά που μπορεί να γίνει αφετηρία για μια καλύτερη Ελλάδα και μια καλύτερη Ρόδο. Είναι η χρονιά του πολίτη που σε όλα τα επίπεδα καλείται να κρίνει να συγκρίνει και να αποφασίσει για το μέλλον. Ζήσαμε πολλές διαψεύσεις τα τελευταία χρόνια. Η αναξιοπιστία κτύπησε κόκκινο. Η πολιτική απαξιώθηκε.Χρειάζεται σχέδιο και αγώνας για να αλλάξουμε τα πράγματα και να δώσουμε στη Ρόδο τη λάμψη που της αξίζει. Βγήκα μπροστά γιατί δεν πάει άλλο. Για μένα δεν μέτρου τα αξιώματα αλλά οι αξίες. Αυτές πρέπει να ξαναζωντανέψουμε και να εργαστούμε συλλογικά και υπεύθυνα για τον τόπο μας. Αυτό το μήνυμα το αγκαλιάζουν περισσότεροι Ροδίτες. Ενωμένοι αποφασισμένοι μπορούμε να ανεβάσουμε τη Ρόδο μας ψηλότερα. Μας περιμένει πολύ δουλειά που αξίζει να τη κάνουμε για να γίνουμε περήφανοι για τον τόπο μας”, τόνισε ο κ. Καμπουράκης και πρόσθεσε πως σήμερα γιορτάζει ο έρωτας και το πάθος για τη Ρόδο.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το πιο ενδιαφέρον

Ο σταθμός που λειτουργεί από το 1992. Ο πρώτος ενημερωτικός ραδιοσταθμός στο Αιγαίο και ο πρώτος που καθιέρωσε το ενημερωτικό site, που λειτουργεί παράλληλα με τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο sky αδιάλειπτα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 . Copyright © RADIOTOYRISTIKI SA

Στο site αυτό χρησιμοποιούμε εργαλεία που αποθηκεύουν μικρά αρχεία (cookies) στον υπολογιστή σας. Τα cookies κάνουν το site αυτό να “τρέχει” χωρίς προβλήματα και να δημιουργεί cookies πλοήγησης (statistics cookies). Για καλύτερες υπηρεσίες, πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ.