Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 20:00 στο Κατάλυμα της Γαλλίας θα γίνουν τα εγκαίνια μίας ξεχωριστής και πρωτότυπης ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας της καλλιτεχνικής ομάδας Jiakadi Team με τίτλο «Tales Unfold» που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έως τις 27 Οκτωβρίου 2018 στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Tο «Tales Unfold» είναι μια φωτογραφική δουλειά που ξεκίνησε 2013 και ολοκληρώθηκε το 2018 από την Καλλιόπη Βουτζαλή, στη φωτογραφία, τον Γιάννη Παπαγιαννούλη, στα κοστούμια από χαρτί και Δήμητρα Βουτζαλή, στο Θεατρικό μακιγιάζ.

Ο σκοπός της, είναι η αφήγηση μοναδικών ιστοριών που ξεδιπλώνονται μπροστά μας σαν σελίδες από παραμύθια.

Φιγούρες παιδιών και νέων με αυτοσχέδια κοστούμια φτιαγμένα από χαρτί, για να τονίσουν το πόσο εύθραυστος είναι ο παιδικός κόσμος και τα όνειρα, πόσο εύθραυστη είναι η στιγμή και πόσο γρήγορα χάνεται. Με μια άρνηση να παραδώσουμε αυτή την παιδικότητα σε μια ενηλικίωση που καραδοκεί σαν τον ‘κακό λύκο’ των παραμυθιών.

Τα ίδια τα παιδιά ενέπνευσαν το στήσιμο πίσω από κάθε κοστούμι και concept. Είτε με ύφος και στήσιμο αυστηρό, είτε μέσα σε ένα παιχνίδισμα εικόνων, τα πρόσωπα  παίζουν και  αναδύονται στο μαλακό φως που τα τυλίγει. Αλληγορίες και συμβολισμοί συνοδεύουν τις εικόνες και προσκαλούν τον θεατή να γίνει μέτοχος σε μια μοναδική εξιστόρηση παραμυθιών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 206 total views,  2 views today