Μίκα Ιατρίδη: Λιγότερα ένσημα για το επίδομα ανεργίας

661

«Μείωση του αριθμού ενσήμων για την ένταξη στο επίδομα ανεργίας για το 2020 αλλά και για όσους δεν κατάφεραν να καλύψουν τα ένσημα και το 2019, θέμα που αφορά ιδιαίτερα τους εποχικά εργαζόμενους, ζήτησε η Μίκα Ιατρίδη από το Υπουργείο Εργασίας, ύστερα από τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτη Εγγλέζο.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού για τους εργαζόμενους, τα μέτρα που έχουν ληφθεί, καθώς και οι προτάσεις του Εργατικού Κέντρου, ώστε να καλυφθούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι από την ομπρέλα προστασίας που έχει ήδη απλώσει η Κυβέρνηση.

Περαιτέρω, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν ο καθένας ξεχωριστά για τα ζητήματα του κλάδου του.

Στο πλαίσιο αυτό, η Βουλευτής Δωδεκανήσου επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Εργασίας και απέστειλε, ύστερα από εισήγηση όλων των παρευρισκόμενων στην τηλεδιάσκεψη, επιστολή με την οποία ζητείται να μειωθεί ο αριθμός των ενσήμων που απαιτείται για την ένταξη στο επίδομα ανεργίας για το 2020, μια και είναι πολύ πιθανό οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις που θα πληγούν να μην μπορέσουν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα.

Προτάθηκε, ακόμα, το επίδομα να έχει διάρκεια έξι μηνών.