Άγριος είναι ο ανταγωνισμός  στην αγορά της Ρόδου ενώ η κίνηση παραμένει μειωμένη.

Ο ανταγωνισμός όμως τώρα δεν είναι τόσο μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων. Είναι μεταξύ των επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Αθήνα και έχουν ιδρύσει καταστήματα στη Ρόδο, γιατί οι ιδιοκτήτες τους εκτιμούν πως υπάρχει αγοραστικό κοινό ικανό να δώσει αρκετά έσοδα.

Όπως έγινε γνωστό είναι θέμα χρόνου να τεθεί σε λειτουργία στη Ρόδο, γνωστό κατάστημα παιχνιδιών που λειτουργεί στην Αθήνα και όχι μόνο.

Η επιχείρηση θα είναι στην κυριολεξία « απέναντι» σε άλλο κατάστημα του ιδίου περίπου είδους που λειτουργεί στη Ρόδο εδώ και χρόνια. Μάλιστα όταν ξεκίνησε την λειτουργία του προκάλεσε αντιδράσεις και έντονες αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Έκτοτε ο νόμος άλλαξε. Για τις αδειοδοτήσεις των συγκεκριμένων καταστημάτων δεν απαιτούνται πλέον γνωμοδοτήσεις από το δημοτικό ή το περιφερειακό συμβούλιο όπως παλαιότερα.

Επίσης έχει γίνει γνωστή και διαφημισμένη επιχείρηση πώλησης επίπλων που ξεκίνησε από τη Σκανδιναβία έχει ανταγωνιστή.

Θέμα χρόνου είναι να αποκτήσει ανταγωνιστή το Praktiker αφού θα έχει « απέναντι» τη φίρμα Leroy Merlin.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής μας παρακολουθούν με σκεπτικισμό και ιδιαίτερη ανησυχία την κατάσταση γιατί η επιβίωση των ξένων αλυσίδων θα σημάνει τη διάλυση των τοπικών.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ντόπιοι επιχειρηματίες που ξεκίνησαν να ασχολούνται με το franchise, γιατί πιστεύουν ότι θα έχουν καλύτερα εισπρακτικά αποτελέσματα αφού οι καταναλωτές δείχνουν ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   «Ο μοριακός αναλυτής κάνει ...διακοπές στο νοσοκομείο της Ρόδου»

«Είναι ανησυχητικό το φαινόμενο με τον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες δεν εστιάζουν την προσοχή τους στους ντόπιους καταναλωτές αλλά στους τουρίστες. Αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα. Πόσες Ροδίτικες επιχειρήσεις θα αντέξουν στον ανταγωνισμό;», δήλωσε στο skyrodos.gr ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Σπανός.

 160 total views,  2 views today