“Μαγεμένη” από το Καστελόριζο η Μαρέβα Μητσοτάκη – Πλούσιο φωτορεπορτάζ

2008

Σήμερα στις 6.30 το πρωί αναχώρησε από το Καστελόριζο για τη Χάλκη η ομάδα των γιατρών και νοσηλευτών του ΕΟΔΥ και της AXION Hellas, η οποία… αποκλείσθηκε στο ακριτικό νησί από χθες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Το 20μελές κλιμάκιο με τα τρία φουσκωτά σκάφη συνόδευαν η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, οι εφοπλιστές κύριοι Πατέρας και Μαρτίνος και ο Νικόλαος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, οι οποίοι και αναγκάσθηκαν να διανυκτερεύσουν στο νησί.

Η κα Μητσοτάκη αναχώρησε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων χθες το απόγευμα ακτοπλοϊκώς, με το καταμαράν για Ρόδο, υποσχόμενη να επιστρέψει πολύ σύντομα. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέφθηκε τον τελευταίο χρόνο το νησί, του οποίου δηλώνει λάτρης.

Όπως δήλωσε στον sky ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος, η AXION HELLAS δώρισε στον στρατό μια μεγάλη γεννήτρια, ενώ ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος δεσμεύθηκε να συνδράμει στην ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Ο κ. Αμύγδαλος περιέγραψε πολύ απλή και φιλική με τους κατοίκους τη σύζυγο του Πρωθυπουργού, η οποία περπάτησε στα όμορφα σοκάκια και την παραλιακή του ακριτικού νησιού συνομιλώντας με τους πολίτες, ενώ απόλαυσε και τα κρυστάλλινα νερά του Καστελορίζου.

Στο γεύμα που παρατέθηκε, η αποστολή απόλαυσε νόστιμους ψαρομεζέδες, σαλάτες και διάφορα παραδοσιακά ορεκτικά όπως ρεβυδοκεφτέδες και το κυρίως περιελάμβανε ολόφρεσκο ψάρι που συνόδευε λευκό κρασί.

Από το κλιμάκιο εξετάσθηκαν με διαγνωστικά τεστ για τον covid-19 συνολικά 112 κάτοικοι όλων των ηλικιών.