Η Αγγλίδα, παντρεμένη στη Ρόδο, έχει βρεθεί, εντοπίστηκε μετά από έρευνες και ελέγχους, για να μην ξαναγίνουν τα χτεσινοβραδινά τραγικά λάθη!
Κατά τις πληροφορίες του sky το λάθος δεν έγινε από την Αθήνα, ούτε φυσικά είχε κάποια ανάμειξη στις επιλογές και στην υπόδειξη του …σμηνίτη κάποια υπηρεσία εκτός Ρόδου.
Για τον λόγο αυτό από σήμερα αναμένονται αυστηρότερα μέτρα και περισσότερος έλεγχος.
Πάντως μετά το χτεσινό αλαλούμ επανέρχεται η πρόταση μας που για πολλές μέρες δημοσιοποιούμε από ραδιοφώνου: Να γίνει άμεσα συντονιστικό όργανο σε τοπικό επίπεδο που θα διαχειριστεί την όλη κατάσταση, από ανακοινώσεις ασθενών μέχρι αποκατάστασης της καθημερινότητας.
Σημειώνουμε πως η Αγγλίδα, παντρεμένη στη Ρόδο, βρίσκεται από το πρωί σήμερα υπό κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι νεοτέρας και φυσικά θα παραμείνει σπίτι της, εκτός και αν επιδεινωθεί η υγεία της. Αναζητούνται βέβαια επαφές και έχουν ληφθεί δείγματα και από άλλους του στενού περιβάλλοντος της.[story-lines]
Ανακοίνωση του Νοσοκομείου
Σας ενημερώνουμε ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, στο πλαίσιο των καθοριζομένων από το ΕΟΔΥ διαδικασιών, ανιχνεύσεις RNA για το Covid-19 σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.
Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα θετικοί διαπιστώθηκαν ένα βρέφος την 26/03/2020 και ένα ενήλικο άτομο την 31/03/2020.
Έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς και έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα.
Επιπροσθέτως επισημαίνονται τα παρακάτω:
- το Ινστιτούτο Παστέρ είναι ιδιωτικός φορέας με τον οποίο συνεργάζεται το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, αποτελεί δε από τους πλέον αξιόπιστους φορείς στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
- Κατά τον έλεγχο κάθε ύποπτου δείγματος πραγματοποιείται ένας αρχικός έλεγχος ο οποίος στη συνέχεια επαναλαμβάνεται , ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης αξιοπιστία της διαδικασίας. Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί την ένδειξη για τις περαιτέρω ενέργειες.
Επισημαίνεται ότι οι μόνες αξιόπιστες πληροφορίες προέρχονται από τις έγγραφες ανακοινώσεις του Διοικητή και τα Δελτία Τύπου του Γ.Ν. Ρόδου.
Σημειώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε σύγχυση ως προς την ταυτότητα του θετικού δείγματος μετά την ενημέρωση. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ θέλει να εκφράσει τη λύπη του για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου και στον ασθενή του οποίου το δείγμα εξετάσθηκε.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ εξετάζει μεγάλο αριθμό δειγμάτων για τον νέο κορωνοϊό από όλη την Ελληνική Επικράτεια, παραμένοντας πιστό στην αποστολή του ως Δημόσιου φορέα που έχει σκοπό μεταξύ άλλων τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και εφαρμόζοντας διαπιστευμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας σύμφωνα με τα πλέον αυστηρά διεθνή πρότυπα.
