Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την υπογραφή συμφώνου «Για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης για την προστασία, ανάδειξη, διαχείριση, και βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου».

Ο κ. Κόνσολας χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη το σύμφωνο που υπογράφηκε ανάμεσα στα δύο Υπουργεία, το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι είχε καταθέσει, δημόσια, τη σχετική πρόταση από τις αρχές του 2016.

Θέτει, όμως, το ζήτημα της χρηματοδότησης προκειμένου να αποκτήσει περιεχόμενο και στόχευση η προγραμματική σύμβαση.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει σαφής και συγκεκριμένη δέσμευση για τη διάθεση πόρων που θα στηρίξουν αυτή την προγραμματική σύμβαση και θα χρηματοδοτήσουν τα αναγκαία έργα συντήρησης και ανάδειξης και τις υποδομές των δικτύων στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Με δεδομένο ότι Δήμος και Περιφέρεια θα δεσμεύσουν πόρους για τη στήριξη αυτής της προγραμματικής σύμβασης, το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και τα Υπουργεία Πολιτισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που συνυπέγραψαν το αρχικό σύμφωνο.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από τα δύο Υπουργεία να δώσουν σαφείς απαντήσεις για το ακριβές ποσό που προτίθενται να διαθέσουν, για τη συμμετοχή τους στην Προγραμματική Σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου καθώς και τους κωδικούς από τους οποίους θα διατεθούν αυτά τα χρήματα.

 214 total views,  2 views today