Μαρκόπουλος: Το θέμα μας φέτος είναι το ταμείο που θα κάνουμε στο τέλος της σεζόν!

146

Στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ.Μανώλης Μαρκόπουλος.

Οι αφίξεις εξελίσσονται όπως τόνισε πάρα πολύ καλά και παρουσιάζουν αύξηση .

Είναι θετικό το γεγονός όπως τόνισε  ότι έχουν ξεμπλοκάρει οι αφίξεις  τουριστών από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αφίξεις των τουριστών από τις χώρες της Σκανδιναβίας.

«Οι περισσότερες αφίξεις έρχονται από τις τουριστικές αγορές της Αγγλία και της Γερμανίας», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ωστόσο ο πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου τόνισε πως το πιο σημαντικό φέτος δεν είναι τόσο ο αριθμός των αφίξεων όσο το οικονομικό αποτέλεσμα που θα υπάρξει στο τέλος της τουριστικής περιόδου .

Τα οικονομικά αποτελέσματα αποτέλεσαν όπως τόνισε  ο κ. Μαρκόπουλος αντικείμενο συζήτησης και στην Γενική Συνέλευση της ΠΟΞ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τις εργασίες της οποίας παρακολούθησε.

«Το θέμα που αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της σεζόν απασχόλησε τη Γενική Συνέλευση της ΠΟΞ που έγινε στην Αθήνα . Ήταν θετικό το γεγονός ότι είχαμε κοντά μας ένα …μίνι υπουργικό συμβούλιο», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Αγκάθι για τους ξενοδόχους είναι  η αύξηση του λειτουργικού κόστους εξαιτίας της ανόδου των τιμών στο ρεύμα και τις πρώτες ύλες.

Οι αυξήσεις αυτές είναι δύσκολο να καλυφθούν καθώς τα ξενοδοχεία όπως επανέλαβε  δουλεύουν με «κλειδωμένες τιμές».

Σε ερώτηση για την έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε πως  το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο .

«Δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στη Ρόδο όσο σε άλλες περιοχές της χώρας όπως διαπίστωσα στην Γενική Συνέλευση της ΠΟΞ . Η ΕΞΡ έδωσε αγώνα για να βρεθούν λύσεις. Δημιούργησε ηλεκτρονική δομή για να διοχευτεύονται  τα βιογραφικά των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.  Οι Ροδίτες ξενοδόχοι έδωσαν  αυξήσεις στους μισθούς επίσης», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Σε ότι αφορά την πρόκληση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Εγγλέζου για διάλογο για την επίλυση του προβλήματος της  έλλειψης προσωπικού ο  κ. Μαρκόπουλος τόνισε πως αυτά τα θέματα  δεν  αντιμετωπίζονται από τα ερτζιανά.