Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου για να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα του αλιευτικού καταφυγίου στις Φάνες.
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Μιχάλη Χριστοδούλου δεν έλαβε μέρος ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φανών κ. Βασίλης Νικολίτσης αλλά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας, ο εργολάβος που θα εκτελέσει εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο και υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Θα γίνουν εργασίες στο λιμανάκι των Φανών προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς. Πρέπει να αναφέρω ότι η υποδομή έχει νομιμοποιηθεί αφού έχει δοθεί και η σχετική έγκριση από τους αρμόδιος φορείς», δήλωσε ο κ. Αγαπητός Πάλλας.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως θα υλοποιηθεί η μελέτη που έχει εκπονηθεί από τους μηχανικούς του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου. Το κόστος υλοποίησης της μελέτης ανέρχεται στα 900.000 ευρώ.
Σε ότι αφορά το κόστος του έργου ο κ. Πάλλας εμφανίστηκε αισιόδοξος και τόνισε ότι με τις εκπτώσεις θα ανέλθει στα 600.000 ευρώ.
«Καιρός να δημοπρατηθεί το έργο για να σταματήσει και η γκρίνια από τους αλιείς. Πρέπει επίσης να καταβάλλονται χρήματα για τη χρήση του λιμένα και να υπάρχουν και οι αρμόδιοι φορείς που θα τα εισπράττουν», είπε ο κ. Πάλλας.
Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον καθαρισμό του αλιευτικού καταφυγίου.
«Εμείς έχουμε βασανιστεί πολύ με το λιμάνι των Φανών. Για άλλη μια φορά παρουσίασε προβλήματα. Περιμένουμε την υλοποίηση του έργου που μας έχουν υποσχεθεί. Όσο για την σημερινή σύσκεψη έκρινα πως το καλύτερο θα ήταν να μην λάβω μέρος και να περιμένω τις αποφάσεις », δήλωσε στο skyrodos.gr ο κ. Βασίλης Νικολίτσης.

 312 total views,  2 views today