Ματίνα Παγώνη για δομές υγείας: Μόνο αν είναι ενωμένοι οι φορείς της Κω, μπορούν να πετύχουν την αναβάθμισή τους

602

Στην Κω βρίσκεται αυτές τις ημέρες  η κ. Ματίνα Παγώνη, Διευθύντρια παθολογικής κλινικής του “Γεννηματάς”, Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και Αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, η οποία το μεσημέρι της Παρασκευής, παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, μαζί με τον Έπαρχο κ. Καμπανή.

H κ. Παγώνη αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Έπαρχο στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε ότι ο κ. Καμπανής, έχει αρκετή πείρα και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στα θέματα υγείας και όχι μόνο.

Ανέφερε ότι για να πετύχει η Κως να αναβαθμίσει τις δομές Υγείας, θα πρέπει όλοι οι φορείς να είναι ενωμένοι και από κοινού να καταβάλλουν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Επισήμανε ότι πρέπει να γίνει μία ξεχωριστή Υγειονομική Περιφέρεια για το Αιγαίο και όχι να ανήκουμε στην ενιαία Πειραιά – Αιγαίο και να ενισχυθεί άμεσα το ΕΚΑΒ.

Σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου στην Κω και ότι αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση νέων γιατρών στο Νησί.

Για το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στο νοσοκομείο της Κω και όχι μόνο, ανέφερε ότι πρέπει να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα, αλλά και προοπτικές επιστημονικής εξέλιξης στους γιατρούς που θέλουν να έρθουν να υπηρετήσουν στα νησιά.