Ματσίγκος: Δεν θα πέσουμε κάτω από 2 εκατομμύρια σε αφίξεις φέτος

372

«Δεν θα έρθουν στη Ρόδο μεν  οι τουρίστες από τη Ρωσία αλλά οι αφίξεις των τουριστών δεν θα είναι λιγότερες από  δύο εκατομμύρια»,  τόνισε  μιλώντας στον Sky 100,8  σήμερα  ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου  κ. Γιώργος Ματσίγκος.

«Ξεκινάμε τη σεζόν με τις απώλειες από τη Ρωσική αγορά και την Ουκρανική . Ο πρόεδρος της Ρωσίας θα απαγορεύσει στους  πολίτες από τη χώρα του,  τα ταξίδια στην Ευρώπη λόγω των περιορισμών που του έχουν επιβληθεί. Οι υπόλοιπες αγορές δεν θα επηρεαστούν . Αν γίνει αυτό θα είναι λόγω κόστους των εισιτηρίων  και αυτό σε μικρή έκταση. Δεν θα πέσουμε κάτω από 2.000.000 αφίξεις τουριστών», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.

Ο κ. Ματσίγκος υπολόγισε πως θα χαθούν 130.000 αφίξεις από τις τουριστικές αγορές της Ρωσία και της Ουκρανίας..

Σε ερώτηση αν θα χαθούν αφίξεις από την Πολωνική αγορά   τόνισε:

«Οι τάσεις πριν από την κήρυξη του πολέμου ήταν πολύ θετικές.  Τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλούς τουρίστες από την Πολωνία. Οι υπόλοιπες αγορές δεν θα επηρεαστούν.  Δεν θα πέσουμε κάτω από τα 2.000.000  σε αφίξεις επισκεπτών.  Θα έχουμε επιπτώσεις Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός».

Σε ότι αφορά την έναρξη της σεζόν δήλωσε:

«Κάποια από τα αεροπλάνα είναι προγραμματισμένα να έρθουν στις27 Μαρτίου.  Τον Απρίλιο θα έχουμε αρκετές πτήσεις  από την  αγορές της Ευρώπης και του Ισραήλ.  Θα είμαστε ευχαριστημένοι να ξεπεράσουμε τα δεδομένα του 2019 στον τουρισμό» .