Με ένα μεγάλο, εντυπωσιακό  περίπτερο και με πολλά τοπικά προϊόντα που έχουν πιστοποιηθεί, συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, στην 28η  Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL , που πραγματοποιείται από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018,  στο Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte,  στο Παρίσι.

Η Έκθεση έχει και φέτος έντονο τα γαλάζιο χρώμα του Αιγαίου,  καθώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τα προϊόντα της, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Το Νότιο Αιγαίο  εκπροσωπούν στη φετινή SIAL πολλοί εκθέτες παραγωγοί που βρίσκονται  στην γαλλική πρωτεύουσα, με τα τοπικά τους προϊόντα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας,  Φιλήμονας Ζαννετίδης που βρίσκεται στο Παρίσι, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα στο Παρίσι μαζί με παραγωγούς από την Ρόδο την Κω την Αστυπάλαια την Σύρο και την Κέα που εκθέτουν προϊόντα μέλισσας, τυροκομικά προϊόντα, μπισκότα από βελανίδι, αρτοποιήματα κ.λπ. Μας ικανοποιεί επίσης το γεγονός πως σε αυτή την διεθνή έκθεση παρουσιάζονται πιστοποιημένα προϊόντα με την ένδειξη ΠΟΠ, πως το μελεκούνι και το κρασοτύρι της. Κω, επιβραβεύοντας τις μέχρι τώρα πετυχημένες προσπάθειες της Περιφέρειας, να προωθήσει, να προβάλει και να πιστοποιήσει τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας.  Δράσεις που υλοποιούμε στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – 2019, αλλά και του στόχου μας να πιστοποπιήσουμε όσο γίνεται περισσότερα από τα εξαιρετικά και μοναδικά προϊόντα των νησιών μας, ανοίγοντάς τους δρόμους για να κατακτήσουν τις αγορές του εξωτερικού».

 178 total views,  2 views today