Σημαντική παρέμβαση έργο που αξιοποιεί και αναβαθμίζει την περιοχή Στεγνών Αρχαγγέλου, ξεκινάει τις αμέσως επόμενες ημέρες , μετά και την υπ. αρ. 16/16055/28-3-2019   σύμβαση κατασκευής έργου, που υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος για την αποκατάσταση του οδοστρώματος και την αντιστήριξη των  πρανών,  σε σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου «Αποκατάσταση δρόμων προς παραλία Στεγνών Αρχαγγέλου», ξεκινούν άμεσα από τον ανάδοχο εργολάβο «Νικόλαο Χατζηκάλφα» οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος συνολικού μήκους τριών (3) χιλιομέτρων και συγκεκριμένα από το ύψος της Ρόδου Λίνδου – πλησίον του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου – έως την παραλία Στεγνών. Επιπλέον στην μελέτη προβλέπεται η αποκατάσταση και αντιστήριξη των πρανών στα σημεία που παρατηρήθηκαν φαινόμενα κατολίσθησης και υποχώρησης του οδοστρώματος. Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και αποτελεί το δεύτερη φάση των έργων που σχεδίασε ο παρούσα Δημοτική Αρχή, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, καθώς το καλοκαίρι του 2017 αντιμετωπίστηκε με επιτυχία το χρόνιο πρόβλημα λειψυδρίας  που παρατηρήθηκε στην συγκεκριμένη περιοχή, με τη κατασκευή νέας δεξαμενής και επέκτασης του δικτύου υδροδότησης.

Ο Δήμαρχος Ρόδου  εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η ολοκλήρωση του νέου έργου, θα αναβαθμίσει τη περιοχή των Στεγνών, αφού διασφαλίζει την πρόσβαση στις ξενοδοχειακές μονάδες και στα καταστήματα, σε μία  ακόμη ειδυλλιακή περιοχή του νησιού.  Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου, ακολουθεί η εργολαβία ασφαλτόστρωσης εντός των κοινοτήτων Αρχαγγέλου, Μαλώνας και Μασσάρων.

 138 total views,  2 views today