Την εκπόνηση μελέτης ,  που θα αποτυπώνει τις επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών του Αιγαίου, από την κατάργηση των  μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ,  έχει ζητήσει με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα ενσωματωθούν στην προσφυγή  για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, όπως τόνισε σε  συνέντευξη τύπου  που παραχώρησε  σήμερα,  ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

 Το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσης και στο συνέδριο της ΠΕΔ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στη Σύρο.

«Θα παρουσιάσουμε μαζί με το δήμαρχο της Σάμου εισηγήσεις για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ.  Εμείς οι δύο πήραμε την πρωτοβουλία για την προσφυγή στα ευρωπαικά όργανα . Έχουμε αναθέσει την εκπόνηση έρευνας για τις επιπτώσεις από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Σε 30 ημέρες θα πρέπει να έχουμε  τα αποτελέσματα . Θα  δούμε δηλαδή τις επιπτώσεις στα εισοδήματα των καταναλωτών  από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.  Πριν γίνει η συζήτηση   στα ευρωπαικά  όργανα θα πρέπει να έχουμε τα αποτελέσματα», τόνισε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Στο θέμα των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ αναφέρθηκε σήμερα και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών κ. Γιώργος Κορομηλάς μιλώντας στον SKY.

«Στην κυβέρνηση περίμεναν περισσότερα έσοδα από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Ωστόσο δεν τους βγήκαν όσα είχαν σχεδιάσει στην κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Γιώργος Κορομηλάς.

Σε ερώτηση αν αισιοδοξεί για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ ο κ. Κορομηλάς δήλωσε:

«Δεν αισιοδοξώ για την επαναφορά του ειδικού καθεστώτος γιατί ζητήθηκε από την κυβέρνηση  η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Με απόφαση κυβερνητική καταργήθηκαν».

 208 total views,  4 views today