Μετά την Opinion και η GPO βγάζει τρίτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ

102

Στην τρίτη θέση, εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκόπηση της GPO. Πρόκειται για τη δεύτερη μέτρηση τις τελευταίες μέρες, που φέρνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πίσω από το ΠΑΣΟΚ, εικόνα που καταγράφεται για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, δηλαδή μετά τις εκλογές του 2012.

Ειδικότερα στο γκάλοπ που δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στην πρόθεση ψήφουκαταγράφονται τα εξής:

NΔ: 36%
ΠΑΣΟΚ: 12,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 11%
ΚΚΕ: 8,9%
Ελληνική Λύση: 5,4%
Νίκη: 2,8%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,1%

ΜέΡΑ25: 1,2%
Σπαρτιάτες: 3,6%
Άλλο: 2,1%
Λευκό, άκυρο: 1,6%
Δεν θα ψηφίσω 1,9%
Αναποφάσιστοι 10,3%

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης το 11,6%. Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που αφορούν τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, το 71,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκηστην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή.

Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα και σε άλλο ερώτημα, το 68,8% βλέπει διάλυση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Στη δημοσκόπηση της GPO καταγράφονται επίσης οι αντιδράσεις της κοινής γνώµης για τα βασικά ζητήµατα της επικαιρότητας, που σχετίζονται µε την ακρίβεια και τις κυβερνητικές προσπάθειες να την περιορίσει, ενώ παράλληλα αποτυπώνεται, για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων των υπουργών της νέας κυβέρνησης, ο δείκτης δηµοφιλίας τους.