Αδύνατα θα είναι τα ταξίδια των Ρώσων στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό πριν τον Ιούλιο του 2020, εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με εκτίμηση της διευθύντριας της ένωσης ρώσων τουρ οπερέιτορ, ΑTOR, Maya Lomidze.

Σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, η κ. Lomidze επισήμανε ότι η έναρξη της περιόδου ανάκαμψης της τουριστικής αγοράς της Ρωσίας θα γίνει τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το διάστημα εκείνο η χώρα θα υποδέχεται και πάλι τουρίστες.

Σύμφωνα με προβλέψεις της ATOR, η αποκατάσταση των τουριστικών ροών θα ξεκινήσει από τους προορισμούς του εσωτερικού οι οποίοι θα ανοίξουν για το κοινό νωρίτερα από τους διεθνείς.

Το 2021, είπε, θα είναι η χρονιά κατά την οποία θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση ταξιδίων σε όλο τον κόσμο με τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν πριν την πανδημία.

Οι ειδικοί της βιομηχανίας, όπως επισήμανε η κ. Lomidze, προβλέπουν κολοσσιαία άνοδο της ζήτησης για ταξίδια μετά το πέρας της πανδημίας. Αυτό, είπε, μας δίνει λόγο να πιστεύουμε ότι η τουριστική βιομηχανία θα επιβιώσει και οι παίκτες της θα κάνουν το καλύτερο ώστε να επιβιώσουν την περίοδο του lockdown εξοικονομώντας ενέργεια.

Ωστόσο, οι προβλέψεις της ATOR κάνουν λόγο για βραδεία αποκατάσταση της τουριστικής αγοράς.

Μετά την πανδημία, ακόμα και αν συνυπολογίσουμε την αυξημένη ζήτηση, η τουριστική αγορά θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλους 6-8 μήνες ώστε να επιστρέψει και πάλι στα επίπεδα προ κρίσης, τόνισε η κ. Lomidze.

 1,655 total views,  2 views today