Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες η πληροφορία για την απομάκρυνση του Λιμενάρχη Ζακύνθου Νίκου Κοκκάλα από την υπηρεσία που προΐσταται τα τελευταία χρόνια και η μετάθεση του στην Κω

Αν και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, μια από τις τελευταίες που υπέγραψε ο απερχόμενος Υπουργός Π. Κουρουμπλής πριν την αναχώρησή του από το Υπουργείο με τον ανασχηματισμό, η σχετική απόφαση για μετάθεση μέχρι και τώρα δεν έχει κοινοποιηθεί στον κ. Κοκκάλα, ώστε να τεθεί σε ισχύ.

Ο ίδιος δεν ήθελε να προβεί σε κάποια δήλωση για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας πως ο ίδιος πέρα από πληροφορίες δεν έχει κανένα έγγραφο στα χέρια του, ωστόσο σε πολύ υψηλούς τόνους έθεσε το θέμα η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου της ΝΔ.

Σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κάνει λόγο για εκδικητική μετάθεση που φέρει την «σφραγίδα» του Βουλευτή Ζακύνθου και μέχρι πρότινος Υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, ο οποίος ενοχλήθηκε από την υποδοχή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Λιμεναρχείο.

Να σημειωθεί πάντως πως ο κ., Μητσοτάκης επισκέφτηκε ακόμη τον Αστυνομικό Διευθυντή αλλά και το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα γραφεία του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη να σηκώσει «ψηλά» το θέμα στην ατζέντα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικές διώξεις και αυτό που αναμένεται είναι να διαπιστωθεί αν η μετάθεση θα προχωρήσει και αν θα υπάρξει δημόσια απάντηση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Η ανάρτηση του Προέδρου της ΝΟΔΕ αναφέρει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   «Η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, το διαβατήριο της χώρας για το μέλλον»

«Μικρόψυχος, εκδικητικός και ολίγιστος ακόμα και τις τελευταίες του ώρες ως υπουργός, ο Σταύρος Κοντονής, απέδειξε για μια ακόμη φορά το ποιόν του, μεθοδεύοντας και εκτελώντας την κομματική δίωξη του λιμενάρχη Ζακύνθου Νίκου Κοκκάλα, τον οποίο μεταθέτει στην Κω, επειδή δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και επειδή «τόλμησε» να δεχθεί στο λιμεναρχείο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να είναι βέβαιος ο πρώην υπουργός και οι συν αυτώ πως οι καθεστωτικές του συμπεριφορές, οι κομματικές διώξεις και οι δικολαβίστικες απειλές του, δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες.

Την απάντηση θα του την δώσει ο Ζακυνθινός λαός. Ο πρωθυπουργός τον άφησε εκτός κυβέρνησης, οι Ζακυνθινοί θα τον αφήσουν εκτός Βουλής.

Διονύσης Καρδιανός Μπούκιος
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ζακύνθου»

 164 total views,  2 views today