Μετακίνηση δύο γιατρών πέτυχε ο αγώνας του Συντονιστικού Οργάνου στην Κω

146

Σε ένα μαραθώνιο κύκλο συναντήσεων επτά ωρών, με σειρά σημαντικών επαφών,  εξελίχθηκε  χθες στην Αθήνα η επίσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Κω  που συγκροτήθηκε για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των δομών υγείας του νησιού.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Κω θεοδόσης Νικηταράς, η επικεφαλής στην παράταξη “ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ” κα Ρούφα Ιωάννα, ο Έπαρχος Κω – Νισύρου και  ως Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Καμπανής Ιωάννης, η Πρόεδρος του Ι.Σ. Κω κα Φρατζάκη Μαρία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών κα Γαβαλά Κατερίνα, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κα Καρανάσιου Γαρυφαλιά και ο Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής στο Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” κ. Κοπάδης Γιώργος.

Για περισσότερο από επτά ώρες, οι εκπρόσωποι της Κωακής κοινωνίας ενημέρωσαν διαδοχικά: τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμένο, την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα και στη συνέχεια, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή των Ελλήνων.

Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Γκάγκα υπήρξε η διαβεβαίωση για την άμεση μετακίνηση εντός δύο ημερών στο νοσοκομείο Κω, ενός παθολόγου και ενός γενικού ιατρού, καθώς και η άμεση θεσμοθέτηση ισχυρών οικονομικών κινήτρων για την μετακίνηση σε περιφερειακά νοσοκομεία ιατρών και νοσηλευτών, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Δήμος Κω και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα ενισχύσουν οικονομικά την μετακίνηση ιατρών.

Το Συντονιστικό Όργανο της Κω 

Η επίσκεψη του συντονιστικού οργάνου στο γραφείο του κ. Πικραμένου 

Η επίσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Λύσης 

 

Η επίσκεψη στα γραφεία του ΚΚΕ

Η επίσκεψη στα γραφεία του ΜέΡΑ 25