Κανονικά θα εξελιχθεί το πρόγραμμα μεταφοράς μηχανών, από το εργοστάσιο του ΑΗΣ Σορωνής σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που λειτουργούν στην Κρήτη.

Αυτό δήλωσε σήμερα στο skyrodos.gr ο προϊστάμενος του κλιμακίου επίβλεψης έργων κ. Σπύρος Πλατής.

“Η προετοιμασία για τη μεταφορά των μηχανών συνεχίζεται. Πρέπει να γίνει αυτό βάσει μελετών. Θα γίνει και διαγωνισμός, για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει το έργο μεταφοράς των μηχανών από τη Ρόδο στην Κρήτη”, δήλωσε ο κ. Σπύρος Πλατής.

Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο ολοκλήρωσης του σχετικού διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου ο κ. Πλατής δήλωσε ότι οι μηχανές,  θα πρέπει να έχουν εγκατασταθεί στις μονάδες παραγωγής της Κρήτης μέχρι τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.

Ο κ. Πλατής τόνισε ότι οι μηχανές δεν είναι βαρέου τύπου γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να μεταφερθούν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

“Οι μηχανές που θα μεταφέρουμε στην Κρήτη είναι ελαφρού τύπου. Για τη μετακίνηση τους δεν θα απαιτηθεί περισσότερο από ένας μήνας”, τόνισε ο κ. Πλατής.

Ωστόσο υπάρχουν στην περιοχή  μας αντιρρήσεις για τη μεταφορά των μηχανών από τον ΑΗΣ Σορωνής στην Κρήτη.

Σχετικά με την ευστάθεια του συστήματος και τις διακοπές της ηλεκτροδότησης ο κ. Πλατής είπε ότι δεν είναι αρμόδιος για να απαντήσει.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος όσο και ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, τελούν σε αναμονή για την κοινοποίηση του πορίσματος, σχετικά τους λόγους για τους οποίους σημειώνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Στελέχη της εταιρείας σε κεντρικό επίπεδο εκτιμούν, ότι το νέο εργοστάσιο παραγωγής στη Νότια Ρόδο θα αντέξει το καλοκαίρι και θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όσο και αν αυξηθούν.

 286 total views,  2 views today