Άμεσα θα μεταφερθεί σε νέο χώρο η δομή φιλοξενίας των κακοποιημένων γυναικών στη Ρόδο, όπως δήλωσε στον sky ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης.

Το νέο κτίριο είναι σύγχρονων προδιαγραφών, θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 20 άτομα, ενώ θα υπάρχει και φύλαξη του χώρου.

Ο κ. Καρίκης τόνισε ότι η ενδοοικογενειακή βία συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητική τάση από το διάστημα της καραντίνας μέχρι και σήμερα στη Ρόδο, κυρίως λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της έντασης που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη των οικογενειών, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν φθάνουν μέχρι την καταγγελία και χρήζουν συμβουλευτικής υποστήριξης.

Η ενδοοικογενειακή βία, είτε στρέφεται εναντίον συζύγου είτε κατά ενός παιδιού, έχει την τάση να αυξάνεται σε περιόδους κρίσης και είναι αποδεδειγμένο ότι αφορά όχι μόνο την περιοχή μας, αλλά έχει καταγραφεί αύξηση των περιστατικών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, σε χρονικά διαστήματα όπου το ζευγάρι περνάει περισσότερο χρόνο μαζί, τα περιστατικά βίας αυξάνονται. Αυτό σχετίζεται με το γεγονός πως οι δύο σύζυγοι ή σύντροφοι μοιράζονται επιπλέον χρόνο μαζί και η τριβή θα φέρει στην επιφάνεια πιο γρήγορα και πιο εύκολα συμπεριφορές που περικλείουν βία, οποιασδήποτε μορφής.

Σε συνδυασμό με την αυξημένη ανεργία και όλα τα οικονομικά προβλήματα που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν εμφανίζεται αυτή η αυξητική τάση, όλο αυτό το διάστημα, σημείωσε ο κ. Καρίκης. Θετικό είναι ωστόσο το γεγονός, ότι περισσότερα από επτά άτομα δεν έχουν φιλοξενηθεί στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών της Ρόδου, παραμένοντας σε μονοψήφια νούμερα. “Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη διακριτικότητα το θέμα, για την προστασία και φροντίδα των ατόμων αυτών”, σημείωσε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   170 νέα κρούσματα στη χώρα. Στην Κάλυμνο εντοπίστηκε ένα

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε τέλος ότι ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει ποιό είναι το κτίριο που θα στεγασθεί η δομή, λόγω της πλήρους εχεμύθειας που υπάρχει για την προστασία των φιλοξενούμενων ατόμων.

 706 total views,  2 views today