Συναγερμός σήμανε σήμερα  στις τάξεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, και του Λιμενικού Σώματος, μετά από περιστατικό με ασθενή ο οποίος χρειαζόταν άμεση βοήθεια λόγω προβλήματος υγείας.

Ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας  πραγματοποίησε έκτακτη αεροδιακομιδή ασθενούς σήμερα το πρωί, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των αεροπορικών δυνάμεων. Ταυτόχρονη και η ανταπόκριση του Λιμενικού.

Eλικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε από το κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris», που έπλεε εξήντα (60) ναυτικά μίλια νότια του Πρασονησίου Ρόδου, 88χρονο ασθενή, ισραηλινής υπηκοότητας.Το πλήρωμα του ελικοπτέρου μετέφερε τον ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 

Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη πρωινές ώρες σήμερα από ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, 88χρονος αλλοδαπός ασθενής, επιβάτης στο Κ/Ζ ”CROWN IRIS” σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Ρόδου και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

 

Πηγή: Οn Alert – Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 204 total views,  2 views today