Μετρούν τις πληγές από τη χθεσινή θεομηνία στην Πάτμο, που κυριολεκτικά “έπνιξε” το νησί, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στη Σκάλα και τις περιοχές Γροίκος και Κάμπος.

Όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Πέντες, τα σοβαρά προβλήματα έχουν να κάνουν με την καθίζηση σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου και τις κατολισθήσεις, αλλά και τις ζημιές που έχουν υποστεί καταστήματα και σπίτια από τις πλημμύρες που έκαναν ένα τη θάλασσα με τη στεριά.

Μάλιστα ο κ. Πέντες πριν από λίγη ώρα κοινοποίησε φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το μέγεθος της ζημιάς και πώς από θαύμα γλίτωσε τα χειρότερα η οικογένεια Γαμπιεράκη, όταν ένας βράχος που αποκολλήθηκε από τις κατολισθήσεις, “εισέβαλε” κυριολεκτικά στο σπίτι της!

“Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Πόσο τυχεροί είμαστε μέσα στην ατυχία μας που δεν θρηνούμε θύματα!Φωτογραφίες από Οικία Γαμπιεράκη Μανώλη, στον οικισμό του Κάμπου, έπειτα από αυτοψία που πραγματοποίησα μαζί με τον υποδιοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Κω Γρηγόρη Μαυρίδη”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πάτμου.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το πρωί καταγράφει τις ζημιές που προκλήθηκαν από την χθεσινή θεομηνία σε καταστήματα και οικίες.

Κάθε ενδιαφερόμενος να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα του ΚΕΠ και της Κοινωνικής υπηρεσίας 2247031158 και 2247034100.

 590 total views,  2 views today