Με προσφορές και εκπτώσεις στα υφιστάμενα συμβόλαια προσπαθούν οι ξενοδόχοι της Ρόδου να καλύψουν τα κενά στις κρατήσεις.
Η φετινή τουριστική σεζόν δεν ξεκίνησε καλά και εξακολουθεί να μην εξελίσσεται όπως θα ήθελαν οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες.

Παρατηρείται υστέρηση στις κρατήσεις όπως δήλωσε σήμερα στον Sky ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.
« Τελευταία υπάρχει μια διόρθωση στις κρατήσεις. Το πρόβλημα είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος όπου η ζήτηση δεν είναι μεγάλη. Να μην ξεχνάμε πως δεν έχει γεμίσει με τουρίστες ακόμη η γειτονική Τουρκία», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.

Σημειώνεται πως υστέρηση στις κρατήσεις φαίνεται να υπάρχει και από τα Σκανδιναβικά κράτη . Αυτό οφείλεται στην εκστρατεία που γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος.
Στα πλαίσια της εκστρατείας προτείνεται στους Σκανδιναβούς να αποφεύγουν τα αεροπλάνα για να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

«Συνίσταται στους πολίτες να μην ταξιδεύουν με αεροπλάνο για να μην μολύνουν το περιβάλλον. Φοβάμαι πως θα έχουμε υστέρηση στις κρατήσεις από τα Σκανδιναβικά κράτη», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος και πρόσθεσε πως τη σημασία που δίνουν οι Σκανδιναβοί στο περιβάλλον επισήμαναν οι εκπρόσωποι δύο μεγάλων τουρ οπερείτορ πριν λίγες ημέρες στους ασχολούμενους με τον τουρισμό.

Ο κ. Ματσίγκος δήλωσε πως πάνε σχετικά καλά οι αφίξεις από την Αγγλία αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Γερμανική αγορά.

«Προσπαθούμε με επιθετική πολιτική να καλύψουμε το κενό. Οι περισσότεροι ξενοδόχοι έχουν προβεί σε εκπτώσεις για να προσελκύσουν τουρίστες», δήλωσε.
Όσο για ενδεχόμενες επιπτώσεις στις κρατήσεις εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης από τη γειτονική Τουρκία ο κ. Ματσίγκος δήλωσε πως δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στην ΠΟΞ ο Άρης Σουλούνιας

Σε ότι αφορά τις δράσεις που διοργανώνονται από το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων ο κ. Ματσίγκος αναφέρθηκε στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη για θέματα ασφάλειας με την συμμετοχή της προξένου της Αγγλίας κ. Ρ. Κοσιώρη.

Σε ερώτηση σχετικά με τη σύσταση οργανισμού διαχείρισης προορισμού από το ΕΒΕΔ με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ο κ. Ματσίγκος δήλωσε πως είναι θετικό βήμα που έπρεπε ήδη να είχε γίνει.

Όσο για τα αιτήματα από την περιφερειακή αρχή και τη νέα δημοτική αρχή ο κ. Ματσίγκος δήλωσε πως ο προορισμός χρειάζεται καλύτερες υποδομές και βελτίωση της ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ο κ. Ματσίγκος αναφέρθηκε και στην έρευνα στους επισκέπτες του νησιού για τη φετινή σεζόν η οποία ήδη ξεκίνησε. Αυτή τη φορά όμως η διανομή των ερωτηματολογίων γίνεται ηλεκτρονικά.  Η  επεξεργασία των στοιχείων, δηλαδή των απαντήσεων των επισκεπτών, θα γίνει από τα στελέχη του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

 124 total views,  4 views today