Μετ’ εμποδίων οι Πασχαλινές διακοπές των Βρετανών

103

Mετά τις απειλές απεργιακών κινητοποιήσεων από τα σωματεία εργαζομένων στα αεροδρόμια της Γερμανίας, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν αποφευχθεί χάρη στο προσύμφωνο μεταξύ των σωματείων και του εργοδότη, άλλη μια μεγάλη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ευρώπη, το Ην. Βασίλειο, κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με προβλήματα μετάβασης στους προορισμούς κατά την εφετινή πασχαλινή περίοδο.

Όπως μεταδίδει το TTG, το σωματείο Unite καλεί περισσότερα από 160 μέλη της που εργάζονται στις υπηρεσίες αποσκευών του αεροδρομίου Χίθρρου, στην εταιρία Vanderlande Industries, να συμμετάσχουν σε απεργία από τις 8 έως τις 10 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της εταιρίας να παγώσει τους μισθούς, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές της καταστάσεις για το 2021 έδειξαν αύξηση εσόδων 14%.

Η απεργία αναμένεται να επηρεάσει όλους τους αερομεταφορείς που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο, ανάμεσα στους οποίους είναι οι British Airways, KLM, Air France και Lufthansa. Συνεπώς, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι μεγάλης κλίμακας, επηρεάζοντας τις ταξιδιωτικές προθέσεις των Βρετανών την περίοδο του Πάσχα, μια περίοδος που επρόκειτο να διεξαχθεί με κάποιο βαθμό κανονικότητας μετά από τη διετία της πανδημίας.

Η απεργία στηρίχθηκε από το 97% των εργαζομένων σε σχετική ψηφοφορία του σωματείου, με συμμετοχή 77%.