Μεϊμαράκης: Είναι η ώρα της μάχης. Εγινα στρατηγός και τώρα ξαναγίνομαι στρατιώτης

108

«Στην μάχη των εκλογών θα είμαστε όλοι μαζί. Τώρα δεν πρέπει να σκεφτούμε τι έκανε το κόμμα για μένα αλλά τι πρέπει να κάνουμε για να μην πάει η χώρα πίσω.  Σας το λέω εγώ που έγινα στρατηγός και τώρα ξαναγίνομαι στρατιώτης».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και τ. πρόεδρος της ΝΔ, σήμανε προεκλογικό συναγερμό καλώντας όλα τα μέλη να βγουν στις γειτονιές και να βρεθούν δίπλα στους πολίτες, θυμίζοντας ότι η ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκε στο πλευρό της κοινωνίας.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε τους κινδύνους του λαϊκισμού ενώ σημείωσε ότι «είναι δεδομένο ότι είμαστε καλύτεροι από την προηγούμενη κυβέρνηση» Για αυτόν τον λόγο κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να βρεθούν από αύριο στις γειτονιές.

«Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων στήριξης της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη», τόνισε.

«Η ΝΔ ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας», είπε και έκανε αναφορά στον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στη συνέχεια μίλησε για όλους τους πρωθυπουργούς της ΝΔ που είχαν τη δική τους σημαντική συνεισφορά στην ιστορία της παράταξης, σημειώνοντας ότι ξέρουμε να δίνουμε μάχες στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

Δεν έλειψε και η αναφορά στη νεολαία που στηρίζει τη ΝΔ ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΔΑΠ θα κερδίσει στις φοιτητικές εκλογές, τοποθέτηση που χειροκροτήθηκε θερμά από τους νέους του κόμματος.

Να μην σκεφτούμε τι έκανε το κόμμα για εμένα

«Σε αυτήν τη μάχη ένας είναι ο στρατηγός» ανέφερε «και θα αναδειχτεί από αυτό το συνέδριο για να μας καθοδηγήσει στη νέα νίκη».

«Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να υπήρξαν και κάποιες πικρίες, ή να έγιναν και κάποιες αστοχίες. Αλλά τώρα καλώ όλους να σκεφτούν όχι τι έκανε το κόμμα για εμένα αλλά τι θα κάνουμε όλοι εμείς για την Ελλάδα», ανέφερε στο τέλος της τοποθέτησης του, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι ενόψει των εκλογών χρειάζεται ενότητα και συστράτευση.

Ο κ. Μειμαράκης είπε επίσης ότι «είμαστε καλύτεροι, δεν φοβόμαστε τη σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ» και χρέος όλων είναι να σταματήσουμε τον λαικισμό που εξακολουθεί να υπάρχει.

Το συνέδριο  ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η επικύρωση των αποφάσεων του Κανονισμού Συνεδρίου. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου της Κυρπιακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και η πρόβολή βίντεο για την πορεία προς το 14ο Συνέδριο του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του  έκανε έναν εκτενή απολογισμό για τα 3 χρόνια κυβερνητικής θητείας και τι έχει πετύχει η κυβέρνηση. Αναφέρεται επίσης στις προγραμματικές δηλώσεις για να τονίσει με έμφαση ότι «παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, υλοποιούμε με συνέπεια τις κυβερνητικές μας δεσμεύσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης προέβη επίσης σε εκτενείς αναφορές σε διάφορους τομείς πολιτικής και στις αλλαγές που έγιναν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Από την κάρτα εργασίας, ως τη μείωση εισφορών, τις αυξήσεις στις συντάξεις από την αρχή του χρόνου, ως τον προσωπικό γιατρό και τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στις διάφορες περιοχές.