Με λαμπρότητα, εκλεκτούς συμμετέχοντες και προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς, ξεκίνησε σήμερα στην Ρόδο, το Peace and Sport Regional Forum, που διεξάγεται από τον Οργανισμό Peace and Sport, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο Διεθνής Οργανισμός «Peace and Sport» είναι ένας ουδέτερος και ανεξάρτητος οργανισμός που εδρεύει στο Πριγκιπάτο του Μονακό και τελεί υπό την αιγίδα της Αυτού Μεγαλειότητος Πρίγκιπα Αλβέρτου, ο οποίος χαιρέτισε το φόρουμ, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Rodos Palace.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπογράμμισε ότι «Η Ελλάδα έχει το καθήκον, το ηθικό χρέος, να συμμετάσχει σε δράσεις και πρωτοβουλίες, που φέρνουν τον σύγχρονο αθλητισμό πιο κοντά στις καθαρές ρίζες του. Αυτό το καθήκον είμαστε όλοι εδώ για να εκπληρώσουμε σήμερα, αναδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας μέσω του αθλητισμού, από πλευράς ηθικής ολοκλήρωσης και προσφέροντας στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία. Αυτές είναι οι αξίες που ανέδειξε ο αθλητισμός της ελληνικής κλασικής αρχαιότητας και στη σημερινή κρίση του πολιτισμού μας, είναι πολύ χρήσιμο να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να ξαναπιάσουμε το νήμα από την αρχή».

Ο χαιρετισμός του Αλβέρτου του Μονακό στο Peace and Sport Regional Forum | VIDEO.

 204 total views,  2 views today