Με απουσίες μαθητές και εκπαιδευτικών άνοιξαν τα σχολεία μας

399

Με απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών άνοιξαν τα σχολεία στα Δωδεκάνησα  εξαιτίας της πανδημίας που εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη.

Τις απουσίες επιβεβαίωσαν  μιλώντας σήμερα στον  Sky οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Ψαράς και Γιάννης Παπαδομαρκάκης

«Αρκετά  παιδιά δεν έχουν έρθει στο σχολείο προφανώς από φόβο για τον κορονοιό. Δεν το αποδίδω σε βαρεμάρα αλλά σε αίσθηση προστασίας.Δεν έχουν παρουσιαστεί 30 εκπαιδευτικοί  εξαιτίας του κορονοϊού. Έχουν μπει σε καραντίνα για πέντε ημέρες», δήλωσε  κ Ψαράς.

« Είμαστε σε ένα αχαρτογράφητο πλαίσιο. Σήμερα παίρνει μπροστά η μηχανή και δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία κανενός τμήματος», είπε ο κ. Ψαράς.

«Εμείς  έχουμε  17 εκπαιδευτικούς που νοσούν και 25 μαθητές σε όλο το νομό,. Δεν είναι πολλοί . Οι μαθητές που νοσούν  αλλά και οι καθηγητές πρέπει να ακολουθούν τη διαδικασία και να μπαίνουν σε καραντίνα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης

Όπως ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση θα γίνουν αναδιατάξεις και αναδιαμορφώσεις στο πρόγραμμα αλλά και προσλήψεις για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών που θα βρίσκονται σε καραντίνα λόγω νόσησης.