Σε ανίατη ασθένεια τείνει να τείνει να εξελιχθεί για τους φαρμακοποιούς και τους ασφαλισμένους η έλλειψη φαρμάκων στη Ρόδο.

Όπως εξήγησαν στο skyrodos.gr φαρμακοποιοί της περιοχής μας, η κατάσταση όσο περνάει ο καιρός πάει από το κακό στο χειρότερο.

Όλα δείχνουν πως οι ελλείψεις τείνουν να παγιωθούν και αυτό έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στους πολίτες που δεν γνωρίζουν αν θα βρίσκουν τα φάρμακα τους όταν τα χρειάζονται.

Σε μεγάλη έλλειψη είναι φάρμακα που λαμβάνουν άτομα που πάσχουν από σάκχαρο. Επίσης δεν βρίσκονται εύκολα σκευάσματα για τις παθήσεις της πίεσης αλλά ακόμη και παυσίπονα απλά.
Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται αναζήτηση και πολύ τύχη για την εύρεση φαρμάκων ακόμη και για καρδιοπαθείς.

«Διώξαμε πελάτη μας γιατί ήταν αδύνατο να βρούμε το κολλύριο που έψαχνε για την πάθηση των ματιών του. Η κατάσταση έχει φθάσει σε ένα σημείο που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους», δήλωσαν φαρμακοποιοί.

Σε αρκετές περιπτώσεις φαρμακοποιοί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πελατών τους βγαίνουν … στη γύρα δηλαδή στα άλλα φαρμακεία για να δανειστούν φάρμακα.
Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στο sky o πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Φουτούλης.

« Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Υπάρχει εδώ και λίγα χρόνια. Εμείς πιστεύουμε ότι η αιτία είναι οι μεγάλες εξαγωγές των σκευασμάτων. Δεν μένουν φάρμακα για τους πολίτες. Μεγάλη ευθύνη εκτός από το αρμόδιο υπουργείο φέρει και η διοίκηση του ΕΟΦ», δήλωσε ο κ. Φουτούλης.

 172 total views,  2 views today