Με δύο αναισθησιολόγους μέχρι την επόμενη εβδομάδα ενισχύεται το Νοσοκομείο Ρόδου

503

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο αναισθησιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, όπου από χθες λειτουργεί με έναν μόνο αναισθησιολόγο, καθώς η διευθύντρια του τμήματος έχει βγει σε αναρρωτική άδεια λόγω ασθένειας, ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γρηγόρης Ρουμάνης δήλωσε στον sky ότι σήμερα θα έρθει από την Κω ένας γιατρός της ειδικότητας και την επόμενη εβδομάδα ένας επιπλέον για να αντιμετωπισθεί το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να εκτελούνται μόνο τα επείγοντα χειρουργεία.

Ανέφερε μάλιστα ότι είναι σε εξέλιξη μία μόνιμη πρόσληψη αναισθησιολόγου και η θέση θα καλυφθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουνίου. «Προσπαθούμε να δώσουμε λύση για να έχουμε 4 αναισθησιολόγους το καλοκαίρι», είπε καταλήγοντας ο κ. Ρουμάνης.

Ως γνωστόν το αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου έχει σοβαρότατο θέμα υποστελέχωσης, όπως άλλωστε έχει αναφέρει κατ’ επανάληψη μέσω του σταθμού μας η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Πολύμνια Γαλανού, η οποία είναι και Δ/ντρια του τμήματος, μετά τις συνεχείς παραιτήσεις των συναδέλφων της λόγω της μεγάλης πίεσης και τις ατελείωτες βάρδιες -όπως επισήμανε- ενώ οι δύο εναπομείναντες γιατροί της ειδικότητας έφθασαν στα όρια των αντοχών τους, αφού ο καθένας καλείται να κάνει 15 εφημερίες το μήνα.