Με κάθε λαμπρότητα και την επισημότητα που ταιριάζει με την περίσταση εορτάσθηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στη Ρόδο.Πλήθος κόσμου αψήφησε φέτος το τσουχτερό κρύο και παρακολούθησε την τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο Μανδράκι.

Το πρωί τελέσθηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου και ο Μέγας Αγιασμός. Aκολούθησε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων πλάι στο ελαφάκι όπως κάθε χρόνο στην οποία πραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Δημήτρης Κρεμαστινός και Δημήτρης Γάκης, η κ.Μαρία Αγγέλου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Ευστρατίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ. Χρήστος Μπάρδος και Μιχάλης Μπαριανάκης , o χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χ Κόκκινος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η αντιδήμαρχος κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ευάγγελος Μανδρακός , ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Στράτος Καρίκης, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Δράκος εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκατοντάδες πολίτες.

Να σημειωθεί πως φέτος η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, έγινε από διαφορετικό σημείο, καθώς κρίθηκε πως αυτό είναι το καταλληλότερο με δεδομένες και τις κακές καιρικές συνθήκες.

Στη θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό έπεσαν πολλοί συμπολίτες μας που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο. Μεταξύ των κολυμβητών και μια γυναίκα η κ. Ελένη Καραγιάννη που είναι χειμερινή κολυμβήτρια.

Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα τελικά ο κ. Βαγγέλης Καρυωφυλάκης.
Να σημειωθεί πως ο κ. Καρυωφυλάκης δεν παρέδωσε αμέσως τον Τίμιο Σταυρό στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, αλλά κολύμπησε μέχρι το σκάφος του Λιμενικού και ένα μικρό άλλο σκάφος προκειμένου να τον ασπαστεί ένας από τους κολυμβητές που είχε δηλώσει συμμετοχή αλλά δεν έπεσε στα παγωμένα νερά για λόγους υγείας.

Στο συμβολισμό της σημερινής ημέρας αναφέρθηκε μιλώντας στους πιστούς μετά την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.Κύριλλος.

 194 total views,  2 views today